Δεν είναι κρυφό ότι ο Elon Musk έχει τα κολλήματά του. Είτε αυτά αφορούν τα ονόματα (ποιος θα ξεχάσει ότι ονόμασε τον 6ο γιο του X Æ A-12), την αριθμολογία ή ορισμένες ιδέες του. Μετά την απόκτηση του Twitter σε ένα κολοσσιαίο deal 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρχίσαμε να παρατηρούμε κάποιες συμπτώσεις στους αριθμούς. Γνωρίζοντας την αγάπη που έχει ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο με… την μαριχουάνα, καταλάβαμε πως η αγορά της μετοχής του Twitter σε συγκεκριμένη τιμή μόνο για σύμπτωση δεν πρόκειται.

Όχι μόνο περίμενε να φτάσει η μετοχή του Twitter τα 54.20 δολάρια για να την εξαγοράσει αλλά το έκανε και την 20 Απριλίου, που αν το αναλογιστεί κανείς γράφεται ως 4/20 (στο αμερικάνικο σύστημα, το οποίο σε αντίθετο με το ευρωπαϊκό, είναι ανάποδα). Οι οικονομικοί σύμβουλοι του Musk προσπάθησαν να τον πείσουν να προτείνει να περιμένει να αγοράσει τις μετοχές όταν φτάσουν χαμηλότερες τιμές αλλά εκείνος επέμενε πως θα «κλειδώσει» στην τιμή με τον αγαπημένο του αριθμό, το 420.

Ο Musk είναι γνωστό «troll». Του αρέσει να μοιράζεται memes, να μοιράζεται αστεία, να διακωμωδεί καταστάσεις και να αστειεύεται με άλλους χρήστες του Twitter. Έτσι, δεν θα ήταν καθόλου περίεργο από εκείνον να επιμένει τόσο με τον αριθμό 420.

Χαρακτηριστική είναι και η φορά που ο ίδιος πούλαγε μετοχές της Tesla, για $420 έκαστη πίσω στο 2018. Τότε, όταν είχε ερωτηθεί σε συνέντευξη είχε αναφέρει πως: «Στρογγύλεψα την τιμή της μετοχής στα $420 γιατί πρόσφατα έμαθα την σημασία του αριθμού 420 στην κουλτούρα αυτών που κάνουν μαριχουάνα. Επίσης, σκέφτηκα ότι θα φανεί αστείο στην κοπέλα μου. Βέβαια, αυτός δεν είναι και πολύ ασφαλής τρόπος να θέτουμε τις τιμές».

Όσο για το Twitter, σε πρόσφατό του tweet ο ιδιοκτήτης, πλέον, της πλατφόρμας ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρουν «τα οικονομικά» αλλά θέλει να «απελευθερώσει» το μέσο κοινωνικής δικτύωσης από περιορισμούς «ώστε να υπάρχει πλήρης ελευθερία του λόγου».

«Εύχομαι και οι πιο αυστηροί επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter, καθώς αυτό ακριβώς σημαίνει να υπάρχει ελευθερία του λόγου» γράφει σε tweet του ο 51χρονος επιχειρηματίας.

*Κεντρική εικόνα: Από την συνέντευξη του Elon Musk στον Joe Rogan, όπου μοιράστηκαν ένα τσιγάρο με μαριχουάνα. Η συγκεκριμένη συνέντευξη σημειώνει σήμερα πάνω από 55 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Twitter: Μαζικές απενεργοποιήσεις λογαριασμών μετά την απόκτηση από τον Musk

Το θετικό και το αρνητικό της εξαγοράς του Twitter από τον Musk: Ποιο μπορεί να επικρατήσει;

Elon Musk: Το Twitter είναι ουσιαστικά δικό του – Στα 44 δισ. δολάρια η εξαγορά του