Έπειτα από μήνες διαρροών που λένε ότι η Apple θα εγκαταλείψει τα φυσικά κουμπιά έντασης και λειτουργίας στο φετινό iPhone 15 Pro για να τα αντικαταστήσει με απτικά τύπου solid-state, τελικά αυτό δεν θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (12/04).

«Η τελευταία μου έρευνα δείχνει ότι λόγω άλυτων τεχνικών ζητημάτων πριν από τη μαζική παραγωγή, και τα δύο high-end μοντέλα iPhone 15 (Pro και Pro Max) θα εγκαταλείψουν την ιδέα για solid-state κουμπιά και θα επιστρέψουν στον παραδοσιακό σχεδιασμό με τα φυσικά κουμπιά», έγραψε ο έγκριτος αναλυτής της Apple, Μινγκ-Τσι Κουό, σε μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, το «9to5Mac» αναφέρει ότι ένας άλλος αναλυτής, ο Τζεφ Που της Haitong Tech, πιστεύει επίσης ότι η Apple θα παραμείνει στα παραδοσιακά φυσικά κουμπιά για τα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Στο σημερινό σημείωμα, ο Μινγκ-Τσι Κουό δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα «άλυτα τεχνικά ζητήματα» που ώθησαν την Apple να κάνει πίσω, αλλά αναφέρει ότι η μετάβαση σε απλούστερα φυσικά κουμπιά σε αυτό το στάδιο δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής των τηλεφώνων.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το «The Verge», υπάρχουν και άλλες φημολογούμενες αναβαθμίσεις που μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, όπως η χρήση θύρας φόρτισης USB-C αντί για Lightning και η προσθήκη Dynamic Island στα φετινά μοντέλα βασικά μοντέλα της σειράς iPhone 15.