Μάλιστα, τα περισσότερα εξ αυτών, έφεραν τον τίτλο του αντιπροέδρου. Ιεραρχικά δηλαδή, βρίσκονταν ακριβώς κάτω από τον ανώτερο αντιπρόεδρο που αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

Οι αποχωρήσεις περιλάμβαναν αντιπροέδρους που επιβλέπουν τομείς όπως ο βιομηχανικός σχεδιασμός, το ηλεκτρονικό κατάστημα, τα συστήματα πληροφοριών, οι προσπάθειες της Apple στο cloud, πτυχές της μηχανικής υλικού και λογισμικού, ζητήματα απορρήτου, πωλήσεις σε αναδυόμενες αγορές, συνδρομητικές υπηρεσίες και προμήθειες. Συνολικά, πρόκειται για 12 βασικά στελέχη της εταιρείας.

Οι παραιτήσεις πληθαίνουν εν μέρει εξαιτίας, των αυξανόμενων ευθυνών που βαρύνουν τους διευθυντές. Παράλληλα, η εταιρεία έχει γίνει πιο γραφειοκρατική με τα χρόνια, ειδικά όταν πρόκειται για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Συγχρόνως, πρόκειται για μια τεράστια παγκόσμια εταιρεία και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι δύσκολο κανείς να ξεχωρίσει. Η εσωτερική πολιτική και η διαμάχη μεταξύ τμημάτων μπορούν να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επαγγελματική ενέλιξη.

Παράλληλα, η εργασία σε έναν τεχνολογικό κολοσσό σαν την Apple εμπεριέχει ένα τεράστιο ποσοστό άγχους με τα deadlines να είναι πολλές φορές «αμείλικτα» και τους υπαλλήλους να μην είναι σε θέση να τα φέρουν εις πέρας.