Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε τους χρήστες του Twitter ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχωρεί στο κλείσιμο λογαριασμών, που ήταν ανενεργοί εδώ και μερικά χρόνια.

«Καθαρίζουμε λογαριασμούς που δεν έχουν καθόλου δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε πιθανότατα θα δείτε μείωση του αριθμού των ακολούθων», έγραψε ο Μασκ, που συμπλήρωσε προ ημερών έξι μήνες στο τιμόνι του Twitter.

Αργότερα απαντώντας σε tweet του προγραμματιστή βιντεοπαιχνιδιών, Τζον Κάρμακ, ο οποίος ανησύχησε για χονδρική διαγραφή περιεχομένου από ανενεργούς λογαριασμούς στη διάρκεια της εκκαθάρισης, το αφεντικό του Twitter είπε ότι οι λογαριασμοί «θα αρχειοθετηθούν».

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε το πλήρες εύρος της εκκαθάρισης, ούτε έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με το πόσο καιρό ένας λογαριασμός θα πρέπει να είναι αδρανής, προκειμένου για να αρχειοθετηθεί. Επίσης, δεν είπε εάν ή πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν ξανά τους ανενεργούς λογαριασμούς τους. «Αλλά είναι σημαντικό να ελευθερωθούν ονόματα χρηστών», έγραψε σε ένα επόμενο tweet.

Σύμφωνα με την τρέχουσα πολιτική ανενεργών λογαριασμών του Twitter οι χρήστες θα πρέπει να συνδέονται τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες διαφορετικά κινδυνεύουν να αφαιρεθούν οριστικά. Σύμφωνα με την παλιά πολιτική, οι ανενεργοί λογαριασμοί συνήθως διατηρούν τα ονόματα χρήστη τους και οι χειρισμοί τους δεν διατίθενται σε ενεργούς χρήστες.