Το Twitter βρίσκεται αντιμέτωπο με άλλη μια αγωγή, αφού η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι δεν πλήρωσε μισθώματα γραφείων που νοικιάζει σε Λονδίνο, Δουβλίνο και Σιγκαπούρη.

Η εταιρεία υποδομών Facilitate, με έδρα την Αυστραλία, ζητεί την καταβολή πάνω από 600.000 ευρώ για οφειλόμενες πληρωμές που χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν ο Ίλον Μασκ αγόρασε το Twitter.

Η Facilitate παρέχει διάφορους χώρους και υπηρεσίες στο Twitter, σε Λονδίνο, Δουβλίνο και Σιγκαπούρη, αλλά φαίνεται ότι δεν πληρώνεται. 

Σύμφωνα με την αγωγή, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας, ο Ίλον Μασκ δεν ακύρωσε τις συμφωνίες, απλώς δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς. Πλην των οφειλόμενων, ζητεί και την καταβολή των δικαστικών εξόδων. 

Ο μεγιστάνας έφερε έναν «αέρα» λιτότητας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης -δείγμα αυτού η απόλυση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού- ενώ η απόφασή του να ανοίξουν πάλι οι λογαριασμοί ακροδεξιών και νεοναζιστών οδήγησε πολλούς διαφημιστές στην πόρτα εξόδου.
Αποτέλεσμα ήταν η σημαντική απώλεια εσόδων και οι μηνύσεις απ’ όσους δεν πληρώνονται.

«Το Twitter σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο για ορισμένα από τα γραφεία του και σταμάτησε να πληρώνει αρκετούς προμηθευτές, των οποίων τις υπηρεσίες εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί.

Το Twitter ακύρωσε, επίσης, πολλά συμβόλαια και σταμάτησε να πληρώνει ανθρώπους στους οποίους οφείλει χρήματα» αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα. 

Με πληροφορίες από Guardian