Την διαφορά νοοτροπίας και κουλτούρας γύρω από τον αθλητισμό κατέδειξε η Camila Cabello με τις αναρτήσεις-παράπονα της σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν οι φίλαθλοι στο Stade de France στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του σόου της πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νεαρή Κουβανή τραγουδίστρια που εμφανίστηκε για 6 λεπτά τραγουδώντας ένα medley 4 τραγουδιών της, δεν δίστασε να κάνει λόγο για αγένεια από μεριάς των οπαδών που κατέκλυσαν το στάδιο.

Στην Αμερική αντιλαμβάνονται τα αθλήματα ως διασκέδαση. Γι΄αυτό άλλωστε και η λέξη sport, έχει αυτό ως ακριβή μετάφρασή της. Δε μεταφράζεται ως «αθλήματα», όπως το κάνουμε εμείς. Δεν υπάρχουν οπαδοί. Πιο συχνά θα ακούσεις να χρησιμοποιούνται οι λέξεις audience, viewers, παρά το fans. Γι΄αυτό και κάθε τους αθλητικό event διαρκεί τόσες ώρες. Γιατί κάθε πέντε λεπτά το διακόπτουν για να πέσουν διαφημίσεις και για άλλες εμπορικές διαδικασίες. Ο τελικός του Super Bowl είναι το πιο τρανό παράδειγμα.

Οι Αμερικάνοι δεν έχουν συνθήματα. Θα πουν μαζί Defence ή MVP, θα κολλήσουν κανένα προσωνύμιο σε παίκτες, μα ως εκεί. Στην Ευρώπη από την άλλη, είμαστε εφευρετικοί και φυσικά είμαστε παθιασμένοι με τις ομάδες μας. Ειδικά οι Βρετανοί που έχουν λέσχες σε κάθε σημείο της ηπείρου τους.

Οι Ευρωπαίοι δεν πάνε στο γήπεδο για διασκέδαση. Πάνε για να στηρίξουν την ομάδα τους. Αυτή είναι το επίκεντρο τους. Και θα εκφράσουν την απόλαυση ή την απογοήτευση τους με συνθήματα και γιούχες. Στις ΗΠΑ δε γιουχάρουν ομάδες. Γιουχάρουν μόνο συμπεριφορές εντός αγωνιστικού χώρου από μεμονωμένα άτομα, όταν αυτές χαλάνε τη συμφωνία πως εδώ είμαστε για να διασκεδάσουμε και να βγάλουμε φράγκα.

Σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ο χθεσινός, που είχε και μια καθυστέρηση 36 λεπτών, το τελευταίο που ένοιαζε τους φιλάθλους, ήταν το σόου της Camila Cabello. Περίμεναν τόση ώρα, μπήκαν μέσα και ήθελαν απλά να φωνάξουν για την ομάδα τους και να στηρίξουν. Στην Ευρώπη οι φίλαθλοι είναι ένα σώμα, ένα στόμα, μια φωνή. Στις ΗΠΑ είναι ο καθένας μόνος του.

Η Camila Cabello, ξένη προς αυτή τη νοοτροπία, δε δίστασε στις αναρτήσεις να εκφράσει ενόχληση που αγνόησαν το σόου της και τραγουδούσαν συνθήματα.

«Ξαναβλέπω τώρα την εμφάνισή μας και δεν μπορώ να πιστέψω ότι την ίδια στιγμή κάποιοι τραγουδούσαν τους ύμνους των ομάδων τους τόσο δυνατά. Η ομάδα μου κι εγώ δουλέψαμε ακούραστα για τόσο καιρό για να δημιουργήσουμε καλή ατμόσφαιρα και να προσφέρουμε ένα όμορφο show. Πολύ αγενές, αλλά τι να κάνεις. Χαίρομαι που σας άρεσε».

Αυτό το σχόλιο το έκανε στο ακόλουθο ποστάρισμα στο Twitter, όμως πολύ γρήγορα το έσβησε, προφανώς μετά από καθοδήγηση των μάνατζερ της.

Αν διαβάσει κανείς το thread, θα δει πως όντως η Camila Cabello έσβησε τα σχόλια, ενώ κάποιοι θεώρησαν πως τη γιούχαραν επειδή είναι Λατίνα. Όχι που θα έλειπε ένα σούπερ άκυρο σχόλιο που θα μεταφράσει την αδιαφορία ως ρατσισμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη camila (@camila_cabello)

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Το κόλπο του Αντσελότι που δεν κατάλαβαν πολλοί και έδωσε το τρόπαιο στη Ρεάλ

Camila Cabello: Σε συναυλία στο Tik Tok θα παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ

Τα διάσημα νυφικά που μας εντυπωσίασαν το 2022