Ο Αντίνοος Αλμπάνης τοποθετήθηκε δημόσια μετά την απαράδεκτη φράση που είπε ο Βαλάντης στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, αναφερόμενος στο πρόβλημα υγείας της. Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου έχει αποκαλύψει στο παρελθόν πως πάλεψε και νίκησε τον καρκίνο, κάτι που έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο Βαλάντης.

Έτσι, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου του Νησιού στο Survivor, της είπε δεν κατάφερε να γίνει καλύτερος άνθρωπος μετά την περιπέτεια με την υγεία της. Ο τραγουδιστής στο συμβούλιο θέλησε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του, λέγοντας πως παρά την περιπέτεια της, δεν άλλαξε και δεν έγινε καλύτερος άνθρωπος.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης είχε και ο ίδιος δώσει αντίστοιχη μάχη με την ανίατη νόσο, οπότε υποστήριξε δημόσια την Ευρυδίκη. Συγκεκριμένα μέσα από το προφίλ του στο Instagram, ξέσπασε κατά του Βαλάντη. Στην ανάρτηση του ο Αντίνοος Αλμπάνης έγραψε: «Έπεσε, σηκώθηκε και ξαναπερπάτησε. Αυτό κανένας δε θα της το στερήσει, ηλίθιε. Με την Ευρυδίκη».

Στο παρελθόν, ο Αντίνοος Αλμπάνης είχε μιλήσει για τον καρκίνο στο «Τι Λες Τώρα». «Έχω την πεποίθηση ότι κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να περνάει τις δυσκολίες της ζωής μόνος του. Κάθε άνθρωπος βέβαια, επιλέγει για τον εαυτό του και αποφασίζει πώς θα πορευτεί. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι πάντα σωστές. Και για το γεγονός ότι αρχικά αντιμετώπισα μόνος την ασθένεια μου δεν είναι ένα παράσημο το οποίο το κουβαλάω, λάθος ήταν και δεν θέλω να το επαναλαμβάνω αυτό το λάθος. Αυτό με απομακρύνει και από τον κόσμο, από τους ανθρώπους, από τις σχέσεις, από την οικογένεια, από το κοινό. Δεν θέλω να ζω έτσι».

Όπως είπε: «Σε προηγούμενα χρόνια δεν θα το μοιραζόμουν καν, δεν θα το επικοινωνούσα αυτό το πράγμα. Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο είπα πως θα βγω και θα μιλήσω για αυτό, είναι για να πάρουν κουράγιο άνθρωποι που μπορεί να ζορίζονται πολύ με αυτό το ζήτημα και φυσικά, να σταματήσει να είναι ταμπού το θέμα του καρκίνου. Δεν είναι ταμπού ο καρκίνος, έχει χτυπήσει όλα τα σπίτια και όλες τις οικογένειες και μπορεί να ξεπεραστεί».

Αλμπάνης