Μπορεί ο Μάθιου Πέρι να συναναστράφηκε πολλές γυναίκες στη ζωή του και να έκανε σχέσεις με αρκετές εξ αυτών, celebrities και μη, όπως προκύπτει όμως από τη ζωή και το βιβλίο του, τα τελευταία χρόνια αισθανόταν μόνος. Επιπλέον, ποτέ δεν κατάφερε να φτιάξει την οικογένεια που ονειρευόταν κι αυτό ήταν κάτι που τον στοίχειωνε.

Υπήρχε, ωστόσο, μία γυναίκα που τον αγαπούσε και τον πρόσεχε. Ίσως όχι με τον ρόλο που εκείνος θα ήθελε, αλλά η Μαριάνκα Μπρανκάτο ήταν κατά τα λεγόμενά του η καλύτερή του φίλη, ο φύλακας άγγελός του. Ενδεχομένως και η γυναίκα που τηλεφώνησε στο 911 για να ενημερώσει ότι βρήκε τον Πέρι αναίσθητο μέσα στο τζακούζι.

Μάθιου Πέρι και βοηθός του

Η Μπρανκάτο εργαζόταν τα τελευταία επτά χρόνια στον ηθοποιό ως βοηθός του κι ο Πέρι την περιγράφει στο βιβλίο του ως έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν έκανε ποτέ ρομαντική σχέση, αλλά ήταν μια από τις πιο στενές του συντρόφους.

Ο δημοφιλής ηθοποιός δεν κατονομάζει τη Μπρανκάτο στο βιβλίο Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, αλλά κάθε φορά που αναφέρεται σε αυτή, χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Εριν. Γράφει για τα δύσκολα βράδια που περνούσε δίπλα του επί πέντε μήνες, όταν αυτός ανάρρωνε από τη σοβαρή επέμβαση στο στομάχι αλλά και για την καθημερινή τους συνύπαρξη.

Ο Πέρι είχε γνωρίσει τη Μπρανκάτο αρκετά χρόνια πριν σε μια κλινική αποτοξίνωσης. Εκείνος είχε μπει για να ζητήσει βοήθεια και εκείνη εργαζόταν εκεί.

«Στο σπίτι που ζούσα νηφάλια στη Νότια Καλιφόρνια, είχα θέα στο Δυτικό Λος Άντζελες και δύο κρεβάτια queen-size. Το άλλο κρεβάτι το είχε καταλάβει η Έριν. Την είχα γνωρίσει δύο χρόνια νωρίτερα, σε μια άλλη κλινική αποτοξίνωσης όπου εργαζόταν. Δεν είχα αποτοξινωθεί τότε, αλλά είδα πόσο υπέροχη ήταν από κάθε άποψη και αμέσως την “έκλεψα” από εκεί και την έκανα βοηθό μου. Έγινε η καλύτερή μου φίλη».

Η Μπρανκάτο πόσταρε στο Instagram με αφορμή τον θάνατο του Πέρι και τον ευχαρίστησε για όσα έμαθε δίπλα του και τις στιγμές που πέρασαν μαζί, αυτά τα επτά χρόνια.