Στο «στόχαστρο» έχει μπει ο Gordon Ramsay, μετά από ένα βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok. Στο επίμαχο βίντεο διαλέγει ένα αρνί για να σφάξει και να φάει. Ο διάσημος σεφ φαίνεται να μπαίνει στην φάρμα με τα αρνιά, τραγουδώντας «Yummy yum yum. Πάω να σε φάω!».

Στη συνέχεια ρώτησε τα αρνιά που τον πλησίασαν: «Ποιο θα μπει πρώτο στο φούρνο; Εσύ» είπε δείχνοντας ένα από τα ζώα πριν πηδήξει μέσα, με αποτέλεσμα να τρέξουν μακριά από φόβο. Στο τέλος ακούγεται να λέει ότι «ήρθε η ώρα για το ψήσιμο». Η προκλητική στάση του συνεχίστηκε, καθώς έγραψε στη λεζάντα: «Η σάλτσα αρνιού δεν είχε βρεθεί κατά τη δημιουργία αυτού του βίντεο…».

Το clip έχει συγκεντρώσει πάνω από 900.000 likes και πάνω από 30.000 κοινοποιήσεις. Η λεζάντα παραπέμπει σε ένα viral βίντεο από ένα επεισόδιο του 2006 του «Hell’s Kitchen», όπου ο Ramsay έβριζε τους σεφ και φώναζε: «Πού είναι η σάλτσα αρνιού;».

Αν και το βίντεο μοιάζει να είναι χιουμοριστικό, δεν το βρήκαν όλοι αστείο. Κάποιοι εξέφρασα την αποστροφή τους στα σχόλια, λέγοντας ότι «τα έχει χάσει». Δεν ήταν μόνοι οι vegan που ενοχλήθηκαν, αλλά και διάφοροι χρήστες που θεώρησαν προσβλητικό το βίντεο. «Εντάξει, δεν είμαι vegan ή χορτοφάγος, αλλά αυτό ξεπερνά τα όρια», σχολίασε ένα άτομο.

Κάποιοι, ωστόσο, έμειναν στην fan πλευρά του βίντεο, χωρίς να ασχοληθούν με τα μηνύματα που μπορεί να περνάει και τον αντίκτυπό του. O Gordon έχει συγκεντρώσει πολλούς ακόλουθους στο TikTok, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν αντέδρασε στη μαγειρική άλλων ανθρώπων. Οι εκπρόσωποι του Ramsay δεν απάντησαν στο αίτημα του Insider για σχολιασμό μετά την έκταση που πήρε το βίντεο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αναστατώνει τους vegans. To 2021 δέχθηκε επίθεση από την TikToker, «That Vegan Teacher». Έλεγε σε ένα βίντεο του TikTok: «Το να τρως ζώα είναι λάθος, Gordon Ramsay. Το να πληγώνεις ζώα είναι λάθος. Μοιραστείτε αυτό το τραγούδι». Ο διάσημος σεφ απάντησε στην ανάρτηση κάνοντας ντουέτο το κλιπ. Το συνδύασε με πλάνα του να τρώει ένα χάμπουργκερ, εξοργίζοντας περισσότερο την κοινότητα.

@gordonramsayofficialThe Lamb sauce was still not found in the making of this video…..♬ original sound – Gordon Ramsay