Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro «τα βάζει» με τον Leonardo DiCaprio, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερα για τον ηθοποιό «να κρατήσει το στόμα του κλειστό» αφού μίλησε για την περιβαλλοντική σημασία του Αμαζονίου. Το τροπικό δάσος έχει υποστεί αποψίλωση των δασών από τότε που ο Bolsonaro ανέλαβε την εξουσία και αδιαφόρησε για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Bolsonaro έκανε τα σχόλιά του μπροστά σε μια ομάδα υποστηρικτών που συγκεντρώθηκαν στο παλάτι Alvorada, την επίσημη προεδρική κατοικία. «O DiCaprio πρέπει να γνωρίζει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου είπε ότι χωρίς τη βραζιλιάνικη γεωργία, ο κόσμος θα πεινούσε», είπε ο Bolsonaro. «Καλύτερα να κρατήσει το στόμα του κλειστό αντί να λέει ανοησίες».

Η απάντηση του ήρθε μετά από μια σειρά tweets του ηθοποιού κι ακτιβιστή για το περιβάλλον και το κλίμα τις τελευταίες ημέρες, στα οποία προέτρεψε τους νεαρούς Βραζιλιάνους να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις εκλογές του Οκτωβρίου. «Η Βραζιλία φιλοξενεί τον Αμαζόνιο κι άλλα οικοσυστήματα που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή. Αυτό που συμβαίνει εκεί έχει σημασία για όλους μας και η ψηφοφορία των νέων είναι το κλειδί για την ώθηση της αλλαγής για έναν υγιή πλανήτη» έγραψε.

Προέτρεψε επίσης τους νέους να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο Olha o Barulhinho, ένα site που προσφέρει οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο εγγραφής.

Η απάντηση του Bolsonaro μετά τα tweets

Μετά από μια μέρα ο Bolsonaro παρέθεσε το tweet DiCaprio λέγοντας: «Ευχαριστώ για την υποστήριξή σου! Είναι πραγματικά σημαντικό να ψηφίζουν όλοι οι Βραζιλιάνοι στις επόμενες εκλογές. Ο λαός μας θα αποφασίσει αν θέλει να διατηρήσει την κυριαρχία μας στον Αμαζόνιο ή αν θέλει να κυβερνηθεί από απατεώνες που εξυπηρετούν ειδικά ξένα συμφέροντα. Καλή δουλειά στο The Revenant».

Το Ίδρυμα Leonardo DiCaprio υποστηρίζει έργα σε όλο τον κόσμο που δεν επιβαρύνουν το κλίμα, προστατεύουν την ευάλωτη άγρια ​​ζωή και αποκαθιστούν την ισορροπία στα απειλούμενα οικοσυστήματα και κοινότητες. Είναι επίσης εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

Η καταστροφή του μεγαλύτερου τροπικού δάσους στον κόσμο έχει επιταχυνθεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro το 2019. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν ζητήσει από τον κόσμο να εγγραφεί και να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, ώστε να αλλάξει η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Amber Heard: Όλα όσα κατέθεσε για την σχέση της με τον Depp – Ο έρωτας που κατέληξε σε εφιάλτη

Dave Chappelle: Η αστυνομία αποκαλύπτει ότι ο δράστης κρατούσε όπλο με λεπίδα όταν επιτέθηκε στον κωμικό

Και ποια ήταν η Marilyn Monroe για να μη μπορεί να βάλει η Kim το φόρεμά της