Ο Κώστας Τουρνάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ανοιχτά», παραχωρώντας συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Ο τραγουδιστής μίλησε για την τραπ σκηνή, για την ομοφυλοφιλία, για το περιστατικό που έζησε με τον Γιώργο Μαρίνο και πολλά ακόμη.

«Έζησα πολλά χρόνια με φίλους μου, που ήταν ομοφυλόφιλοι. Υπήρξαν κάποιες σκηνές που πραγματικά με σόκαραν, σχετικά με την κοινωνική τους πλευρά και τι περνάει ο καθένας μόνος του», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τουρνάς για την ομοφυλοφιλία.

Κώστας Τουρνάς: Το περιστατικό με τον Γιώργο Μαρίνο

Σε συνέχεια της συνέντευξης, ο Κώστας Τουρνάς αναφέρθηκε στον Γιώργο Μαρίνο και τη μητέρα του. «Μια εικόνα που δεν ξεχνώ ποτέ ήταν όταν η μητέρα του Γιώργου Μαρίνου καθόταν στο πρώτο τραπέζι. Πάντα ερχόταν σε μια παράσταση η μητέρα του, αλλά και ο πατέρας του. Ο Γιώργος έλεγε τότε, μια εξαιρετική μπαλάντα, όπου ανάμεσα σε άλλα, έλεγε “να είχα κι εγώ τη δική μου αγάπη”. Μιλούσε για την έλλειψη συντροφικότητας, ταιριού και αγάπης. Επειδή ήταν εξαιρετική μπαλάντα, μπορούσες να μπεις μέσα σε αυτό, συναισθηματικά», και συμπλήρωσε:

«Πολλές φορές κοιτούσαμε τον Γιώργο από την κουίντα, τους συναδέλφους, το κοινό και τις αντιδράσεις. κοιτάζω από την κουίντα τότε, τη μητέρα του Γιώργου κι ήταν ανέκφραστη, αλλά ήταν μούσκεμα κι έτρεχαν τα μάτια της. Για εμένα αυτό είναι σοκ. Σαν να της συμβαίνει κάτι και τη θλίβει».

Κώστας Τουρνάς: «Η σύγχρονη μουσική έχει θυμό»

Όσο για τη σύγχρονη μουσική, ο Κώστας Τουρνάς δήλωσε: «Η σύγχρονη μουσική σκηνή χαρακτηρίζεται χίλια τα εκατό από μία λέξη – κλειδί στα δικά μου μάτια, τον θυμό. Έχει έναν θυμό, ο οποίος είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Άλλοτε μεταφράζεται σε βρισιές, και άλλοτε σε διεκδίκηση. Ακούς στα τραγούδια συχνά “θέλω, θέλω, θέλω”. Πίσω του κρύβει πάντα έναν θυμό».

Σε μια περίοδο που η τραπ μουσική έχει «δικαστεί» με βαρύγδουπα λόγια από τους καλλιτέχνες, δείχνοντας με το δάχτυλο τους trappers και κανέναν άλλον, ειδικά μετά το ξύλο μεταξύ του Snik και του Light στα Mad Awards 2022, ο Κώστας Τουρνάς έκανε τη πιο σωστή διαφορά. Γιατί η απάντηση στον θυμό, δεν πρέπει να είναι ο θυμός, ειδικά όταν αυτό γίνεται για τα περισσότερα likes. Η απάντηση σε ένα είδος μουσικής που εξυψώνει τη βία, είναι η ευγένεια και η διακριτικότητα, ώστε να αναδειχθεί το ουσιαστικό πρόβλημα. Ποιο δηλαδή; Πώς όλος αυτός ο θυμός, που η σημερινή νεολαία τον στηρίζει τραγουδώντας, έχει βρει το έδαφος για να ανθίσει. Είναι πολλοί παράγοντας που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Ο Κώστας Τουρνάς όχι μόνο δεν κατέφυγε στην ευκολία να αναφερθεί πως η μουσική της γενιάς του ήταν αθώα και καλύτερη, αλλά δικαιολογείσαι την κατάσταση. Και ίσως αυτό να είναι το κλειδί. Το να αναγνωρίζεις το πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Γιώργος Αλκαίος: Η αποκάλυψη που έκανε για την Έλενα Παπαρίζου στα MAD Awards 2022

Stranger Things: Το Spotify έφτιαξε τη λίστα που «σώζει» από τον Vecna – Δες τη δική σου

Lena Headey: Μήνυση $1.5 εκατ. στην «Cersei» για κομμένο της ρόλο στο Thor: Love and Thunder