Μια γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά του τραγουδιστή των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ ισχυριζόμενη ότι δέχτηκε επίθεση δύο φορές το 1975, όταν ήταν 17 ετών. Η νομική υπόθεση έχει κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης από την Jeanne Bellino, η οποία λέει ότι υπέφερε «σοβαρή και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία». Ακολουθεί μια ξεχωριστή υπόθεση που κατέθεσε μια άλλη γυναίκα, η Julia Misley, πέρυσι.

Τί ισχυρίζεται η γυναίκα για τον Στίβεν Τάιλερ

Ο Στίβεν Τάιλερ έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς σε αυτή τη μήνυση και δεν έχει σχολιάσει ακόμη τους ισχυρισμούς της κας Bellino. Δούλευε ως μοντέλο στο Μανχάταν όταν ένας φίλος κανόνισε να συναντηθούν με το ροκ συγκρότημα μετά από μια επίδειξη μόδας, λένε τα νομικά έγγραφά της. Ο τραγουδιστής φέρεται να ανάγκασε την κα Μπελίνο σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο καθώς περπατούσαν στην πόλη με πολλά άλλα άτομα.

Στίβεν Τάιλερ: Γυναίκα κατηγορεί τον τραγουδιστή των Aerosmith για σεξουαλική επίθεση

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι ο Στίβεν Τάιλερ την «χάιδευε» και ότι «αντιστεκόταν και πάλευε να αφεθεί ελεύθερη, αλλά ο Τάιλερ τη συγκρατούσε». Οι φίλοι του και τα μέλη της συνοδείας «παρακολούθησαν, γέλασαν και δεν έκαναν τίποτα για να μεσολαβήσουν», ισχυρίζεται η ίδια.

Αργότερα σε ένα μπαρ ξενοδοχείου, η κυρία Bellion ισχυρίζεται ότι ο Στίβεν Τάιλερ την κάρφωσε σε έναν τοίχο και άρχισε να προσπαθεί να φτάσει στο σεξ. «Αντιστάθηκε και του τράβηξε τα μαλλιά», έμεινε «κλαίγοντας και φοβισμένη» και έφυγε αφού την κάλεσε να πάει στο δωμάτιό του, ισχυρίστηκε. Η υπόθεση είπε ότι η κα Bellino «υπέφερε και θα συνεχίσει να υποφέρει, μεγάλο πόνο στο μυαλό και το σώμα, σοβαρή και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία, σωματικές εκδηλώσεις συναισθηματικής δυσφορίας, αμηχανία, ταπείνωση, σωματικούς, προσωπικούς και ψυχολογικούς τραυματισμούς».

Το BBC ζήτησε από τους εκπροσώπους του Tyler για σχόλια. Τον Σεπτέμβριο, το συγκρότημα της Βοστώνης που βραβεύτηκε με Grammy ανέβαλε έξι από τις αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική, επειδή ο Τάιλερ, 75 ετών, υπέστη ζημιά στις φωνητικές του χορδές. Είχαν προγραμματιστεί να εμφανιστούν στο Τορόντο την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Το 2001 εισήχθησαν στο Rock & Roll Hall Of Fame, την ίδια χρονιά που εμφανίστηκαν στο ημίχρονο του Super Bowl.

Πηγή: BBC