Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνήθηκε τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση που διατυπώθηκαν εναντίον του, δημοσιεύοντας ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» με τίτλο «Θέλω επιτέλους να σας πω την αλήθεια μου».

Ο 74χρονος ηθοποιός, σημειώνει ότι «Στο δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης, στο λιντσάρισμα που μου επιφυλάχθηκε, έχω μόνο τον λόγο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Διενεργήθηκε έρευνα για φερόμενο βιασμό το 2021 σε βάρος του, αφού μια γυναίκα τον κατηγόρησε ότι τη βίασε και της επιτέθηκε στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ δήλωσε τότε στο AFP ότι ο πελάτης του «αμφισβητεί πλήρως» τον ισχυρισμό.

Νωρίτερα φέτος, ο Ντεπαρντιέ δέχθηκε νέες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση από 13 γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Mediapart. Εκείνη την εποχή, ο ηθοποιός αρνήθηκε οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά μέσω της δικηγορικής του εταιρείας «Cabinet Temime» που εδρεύει στο Παρίσι. Η εταιρεία δήλωσε ότι ορισμένες από τις καταθέσεις στην έκθεση της Médiapart φαίνεται να βασίζονται σε «πολύ υποκειμενικές εκτιμήσεις ή/και ηθικές κρίσεις».

«Δεν μπορώ πλέον να επιτρέψω αυτά που ακούω, αυτά που διαβάζω για τον εαυτό μου εδώ και αρκετούς μήνες», έγραψε, σύμφωνα με το BBC. «Το να πληγώσω μια γυναίκα θα ήταν σαν να κλωτσάω την ίδια μου τη μητέρα στο στομάχι». Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι η γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό ήρθε στο δωμάτιό του «με δική της θέληση».

* Κεντρική φωτογραφία: Getty Images