Η Τέιλορ Σουίφτ επιλέχθηκε από το περιοδικό TIMΕ ως το πρόσωπο της χρονιάς, χωρίς, φυσικά, να προκαλεί έκπληξη το όνομά της. Ρεκόρ σε πωλήσεις, sold out συναυλίες για την περιοδεία «Eras Tour» και εισπρακτική επιτυχία για την ταινία της στον κινηματογράφο, είναι μόνο όσα η τραγουδίστρια κατέγραψε το 2023.

Γι’αυτό και η συνέντευξη που έδωσε στο TIME ήταν απολαυστική και… αποκαλυπτική. Μεταξύ όσων δήλωσε η Τέιλορ Σουίφτ, ήταν και η διαμάχη της με την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ, καθώς και το πώς επηρεάστηκε η ψυχική της υγεία και η καριέρα της. Μίλησε για το τηλεφώνημα που διέρρευσε και που οδήγησε να πάρει αποστάσεις από τη δημοσιότητα, αφού προηγουμένως είχαν συμβεί μια σειρά γεγονότων. 

Τέιλορ Σουίφτ: Η άβολη στιγμή στα VMA με τον Κάνιε Γουέστ

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πιο άβολη στιγμή που εκτυλίχθηκε ποτέ στα VMA, άλλωστε; Ήταν το 2009 όταν η Τέιλορ Σουίφτ ευχαριστούσε το κοινό για το βραβείο που μόλις είχε κερδίσει στην κατηγορία Καλύτερου Γυναικείου Βίντεο για το «You Belong With Me», όταν ο Κάνιε Γουέστ ξαφνικά βρέθηκε στη σκηνή, πήρε το μικρόφωνο από τα χέρια της και δήλωσε πως η Beyonce έπρεπε να ήταν η νικήτρια, γιατί είχε ένα από τα καλύτερα βίντεο όλων των εποχών για το «Single Ladies».

Η στιγμή αυτή συζητήθηκε όσο καμία άλλη. Κάποια χρόνια αργότερα, βέβαια, σηκώθηκε λευκή σημαία μεταξύ τους, το 2015 συγκεκριμένα,  όταν η Τέιλορ Σουίφτ απένειμε στον Κάνιε Γουέστ το βραβείο Michael Jackson Video Vanguard. Έλαβε όμως τέλος η κόντρα; Όχι. 

Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Κάνιε Γουέστ κυκλοφόρησε το τραγούδι «Famous», το οποίο περιελάμβανε στίχους για την τραγουδίστρια. Σεξουαλικούς στίχους για την ακρίβεια. «Νιώθω ότι εγώ και η Τέιλορ μπορεί να κάνουμε ακόμα σεξ. Έκανα εκείνη τη σκύλα διάσημη».

Εννοείται πως προκλήθηκαν αντιδράσεις για το τραγούδι, με εκπρόσωπο της τραγουδίστριας να δηλώνει τότε πως η Τέιλορ Σουίφτ «τον προειδοποίησε να μην κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τόσο έντονο μισογυνιστικό μήνυμα, η Τέιλορ δεν ενημερώθηκε ποτέ για τους στίχους που την αφορούσαν».

Τέιλορ Σουίφτ: Τα ψεύτικα στοιχεία που έδωσε η Κιμ Καρντάσιαν στη δημοσιότητα

Και κάπου άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Η Κιμ Καρντάσιαν, που εκείνο τον καιρό ήταν παντρεμένη με τον Κάνιε Γουέστ, δημοσίευσε ψεύτικα πλάνα από ένα τηλεφώνημα μεταξύ του ράπερ και της Τέιλορ Σουίφτ, στο οποίο φαινόταν πως η τραγουδίστρια είχε δώσει έγκριση για τους στίχους. Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από την ζώνη: Οι fans της τραγουδίστριας έγιναν έξαλλοι και αντέδρασαν με διάφορες προσβολές στα social media.

H Τέιλορ Σουίφτ εξήγησε πως το τηλέφωνημα ήταν σκηνοθετημένο, περιγράφοντας το ως κατασκευασμένο σκηνικό. «Μετακόμισα σε μια ξένη χώρα. Φοβόμουν να πάρω τηλεφωνήματα. Έδιωξα τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή μου γιατί δεν εμπιστευόμουν πια κανέναν», είπε χαρακτηριστικά στο TIME.

Η δικαίωση ήρθε το 2020, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το original τηλεφώνημα, όπου ο Κάνιε Γουέστ είχε παραλείψει να της πει πως θα στους στίχους θα την έλεγε «σκύλα». Όπως και να ΄χει, το κακό για την ίδια είχε γίνει, αφού εκείνη την εποχή η Τέιλορ Σουίφτ είχε αναφέρει σε συνέντευξη της πως η καριέρα της είχε καταστραφεί. 

Που να ήξερε το 2020, πως το 2023 θα ήταν από τις κορυφαίες τραγουδίστριες, με τεράστια περιουσία, τεράστια επιρροή και μια σειρά ρεκόρ που ούτε η ίδια φανταζόταν πως θα κατέγραφε στα 33 της.