Πάγωσε ολόκληρη η Ελλάδα με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που σημειώθηκε αργά εχθές το βράδυ (28/2) με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζουν τους 38. Σε εξελέλιξη βρίσκεται η τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης των υπολοίπων ατόμων με τα τηλεοπτικά προγράμματα να καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Για το λόγο αυτό έγιναν και απαραίτητες αλλαγές στην ροή προγραμμάτων των καναλιών.

Ο φόβος και η αγωνία για το μέλλον των επιβατών έφερε ανακατατάξεις στις εκπομπές με τα κανάλια να αποφασίζουν είτε να παραμείνουν στις ίδιες και να άλλαξουν την ροή του προγράμματος είτε να μην προβληθούν οι ψυχαγωγικές εκπομπές με συνεχή ενημέρωση από τις ήδη πρωινές.

Έτσι, σήμερα το πρωί η Φαίη Σκορδά, η Μπέττυ Μαγγίρα, η Δανάη Μπάρκα και οι συνεργάτες τους δεν έδωσαν το παρών στο καθημερινό ραντεβού τους με τους τηλεθεατές. Στη θέση τους, βλέπουμε τους «Αταίριαστους» στον Σκάι και την «Ώρα Ελλάδος» στο Open, με διαρκή ενημέρωση από τον τόπο του δυστυχήματος. Ωστόσο, στον Alpha παρέμεινε η Κατερίνα Καινούργιου αλλάζοντας την θεματολογία της και ακολουθώντας τις εξελίξεις.

Το «μέλλον» του σημερινού προγράμματος τηλεόρασης θα τροποποιηθεί και στην μεσημεριανή-απογευματινή ζώνη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Σήμερα δεν θα βγουν στον «αέρα» οι εκπομπές «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη στο Mega και το «Καλό μεσημεράκι» με τον Νίκο Μουτσινά στον ΣΚΑΪ.

Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Μετά τη σύγκρουση τρένων που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κηρύχθηκε σήμερα στη χώρα τριήμερο εθνικό πένθος. Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις και θα γίνεται μεσίστια η έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023.