Ήταν πρόσωπα που αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό και τους χάρισε υψηλή τηλεθέαση, ωστόσο εντελώς ξαφνικά έφυγαν από το τηλεοπτικό τοπίο και ίσως μόνο κάποιοι παλιότεροι θυμόμαστε ότι κάπου, κάποτε παρουσίαζαν μία εκπομπή.

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που «χάθηκαν» από την τηλεόραση (και να τα ξαναθυμηθούμε):

Μίλτος Μακρίδης: Ποια τηλεόραση

Ο Μίλτος Μακρίδης θεωρούταν ότι είναι παρουσιαστής παντός εκπομπής. Παρουσίασε ριάλιτι σόου, τηλεπαιχνίδια και εκπομπές.

Μάλιστα την εποχή που μεσουρανούσαν τα ριάλιτι, είχε παρουσιάσει το «Bar» στο Mega και σύμφωνα με όσους εκείνη την εποχή το έβλεπαν είχε καταφέρει να αφαιρέσει εκείνη την trashίλα που ταυτιζόταν με το συγκεκριμένο είδο.

Υπήρξε αντιδραστικός και ασυμβίβαστος και έτσι η απόφαση να εγκαταλείψει τη μικρή οθόνη, ήταν εύκολη για αυτόν μιας και δεν του είχαν προτείνει για κάποιο διάστημα δουλειές που να καλύπτουν τις προϋποθέσεις του.

Πριν από λίγα χρόνια βέβαια εμγανίστηκε στην τηλεόραση της Κύπρου και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν ασχολούμαι με το τώρα. Το τώρα είναι ήδη παρελθόν. Προτιμώ να κοιτώ το μετά».

Μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι η διορατικότητά του σε συνδυασμό με ένα μεγάλο νομικό θέμα οικονομικού περιεχομένου που αντιμετώπισε, τον έκανε να αποσυρθεί από τα φώτα.

Σία Λιαροπούλου: Η βασίλισσα των ριάλιτι εκπομπών

Αν ο Ανδρέας Μικρούτσικος είχε κάνει σχολή στην παρουσίαση ριάλιτι σόου και εκπομπών, η Σία Λιαροπούλου ήταν η βασίλισσα του είδους και συχνά οι εκπομπές της μνημονεύονται μέχρι και σήμερα.

Είχαμε δει σε αυτές τις εκπομπές πλήθος σουρεάλ καταστάσεων και υπήρξαν αξέχαστες δηλώσεις που έγραψαν ιστορία.

Η cult τιβί είχε βρει την πρωταγωνίστριά της, η οποία με πράο ύφος και ένα ψιλοσνομπισμό προσπαθούσε να φέρει ισορροπία στους καλεσμένους της, ανθρώπους της διπλανής πόρτας που αντιμετώπιζαν προβλήματα απιστίας, βίας, παρεξηγήσεων κτλ.

Έκανε ντεμπούτο το 1997 με την εκπομπή «Μια νέα αρχή». Ακολούθησαν τα «Μυστικά της Αγάπης», «Το Ζευγάρι της Χρονιάς» και «Τελική Απόφαση».

Η εξαφάνισή της παραμένει ακόμη ένα μυστήριο, μία φήμη ισχυριζόταν ότι προτίμησε να ασχοληθεί με το εμπόριο και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και έκτοτε κανείς δεν έμαθε κάτι άλλο για αυτή.

Πόπη Χατζηδημητρίου: Η κυρία του Πρωινού ΑΝΤ1

Η Πόπη Χατζηδημητρίου υπήρξε πρωτοπόρος καθώς όχι απλώς είχε παρουσιάσει την πρώτη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αλλά εκείνη την εποχή είχε αποκτήσει μιμήτριες καθώς όσες αναλάμβαναν πρωινή εκπομπή ήθελαν να μιμηθούν το στυλ της.

Εκτός από πρωινές εκπομπές ωστόσο η Πόπη (ναι είχε πετύχει να τη λέμε όλοι με το μικρό της) παρουσίασε το «3-2-1» τη σεζόν 1993 – 1994, τον «Πρωινό Καφέ» του 1994-1995.

Η ίδια επέλεξε να αποχωρήσει από τα φώτα μερικά χρόνια μετά την παραίτησή της από το τιμόνι της παρουσίασης του «Καφέ» και δεν την έχουμε δει στη μικρή οθόνη από το 1999, όταν συμμετείχε στους «Δυο Ξένους» υποδυόμενη… τον εαυτό της ως αντικαταστάτρια της Μαρίνας Κουντουράτου.

Σήμερα, εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε ελληνική εταιρεία ενδυμάτων και ραδιοφωνική παραγωγός.

Κατερίνα Λάσπα: Η αντικαταστάτρια της Ρούλας

Μη με ρωτάτε ποια είναι η Ρούλα, γιατί μία ήταν η Ρούλα και είχε κάνει σχέση με τον Στέφανο Σαρτίνι και κάποια στιγμή ξεπήδησε και η Κατερίνα Λάσπα που διαδέχτηκε τη θέση στην καρδιά του σκηνοθέτη, ενώ αρχικά προβλήθηκε ως αντίπαλο δέος της Ρούλας.

Παρουσίασε με επιτυχία εκπομπές, ριάλιτι και τελικά αποχώρησε από τη μικρή οθόνη όταν βρήκε τον έρωτα και πλέον ζει με τον επιχειρηματία Νεκτάριο Νικολόπουλο και έχουν αποκτήσει και παιδιά. To 2017 έκανε μία εκπομπή με τον τίτλο «Real TaLK», στην prime time ζώνη του Novalife, φιλοξενώνταςγυναίκες που έχουν διαγράψει μια σημαντική καριέρα σε διάφορα επαγγελματικά πεδία.

Μπήλιω Τσουκαλά: Η έντεχνη

Ήταν μία παρουσιάστρια απόλυτα ταυτισμένη με την ΕΡΤ όπου παρουσίαζε για χρόνια μία εκπομπή κυρίως πολιτιστικού χαρακτήρα. Είχε μάλιστα γίνει γνωστή για τα σαρδάμ της.

Η εκπομπή «Έχει Γούστο» έριξε αυλαία το 2013 ύστερα από 9 σεζόν και έκτοτε η Μπήλιω πραγματοποιεί επιλεγμένες μόνο δημόσιες εμφανίσεις (δεν θα λέγαμε ότι μας έλειψε κιόλας).

Πλέον μαζί με το σύζυγό της Γιώργο Πίττα ασχολούνται με γαστρονομικούς οδηγούς, που γίνονται ανάρπαστοι σε κάθε γωνιά της Γης.

Κάνουν ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδος και παρουσιάζουν διάφορες συνταγές, τις οποίες ανεβάζουν και στο διαδίκτυο.

Γιώργος Οικονομέας: Το έτερο ήμισι του Δημήτρη Καμπουράκη για χρόνια

Αν κάτι μπορούμε να θυμηθούμε από εκείνη την εποχή είναι οι διαφωνίες των δύο παρουσιαστών που κατέληγαν σε ρήξεις συνεχώς μεταξύ στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ο Γιώργος Οικονομέας υπήρξε ένας δυναμικός δημοσιογράφος, που κάποιες φορές πέταγε φαρμακερές ατάκες και συζητιόταν γενικότερα για διάφορους λόγους.

Όταν το Mega έριξε αυλαία εξαφανίστηκε και ο παρουσιαστής Γιώργος Οικονομέας, όχι όμως και ο δημοσιογράφος καθώς στην πορεία συνεργάστηκε με διαδικτυακά Μέσα.

Χριστίνα Λαμπίρη: Η πριγκίπισσα του μεσημεριού

Υπήρξε το αντίπαλο δέος της Τατιάνας Στεφανίδου την εποχή που οι μεσημεριανές εκπομπές γνώριζαν τεράστια δόξα.

Μάλιστα η Χριστίνα Λαμπίρη συνεργαζόταν στην εκπομπή της Τατιάνας πριν αναλάβει την παρουσίαση της δικής της εκπομπής που κατάφερε όχι απλώς να κερδίσει το στοίχημα αλλά και να επικρατήσει στη ζώνη.

Κάποια στιγμή η συνεργασία της με το Star ολοκληρώθηκε, προσπάθησε στην πορεία να αλλάξει και στυλ, χωρίς όμως να το πετύχει απόλυτα και αφού παντρεύτηκε μετακόμισε στο Πικέρμι και μάλιστα φέτος ήταν υποψήφια και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Βάσια Λόη: Η ενζενύ του μεσημεριού

Πρώην μοντέλο που παρουσίαζε επί σειρά ετών της lifestyle εκπομπής «Tv Weekend» στο Alter, η Λόη ήταν το ισοδύναμο της Φαίης Σκορδά την εποχή της δόξας του καναλιού.

Ωστόσο, μετά τον γάμο της με τον εφοπλιστή Νίκο Μαδιά, το 2010, αποσύρθηκε από την τηλεόραση και αφιερώθηκε στο μεγάλωμα των δυο γιών της, χωρίς να επιστρέψει ξανά στα τηλεοπτικά «πράγματα». Πλέον, κάνε επιλεκτικά κάποιες δημόσιες εμφανίσεις.

Τάνια Ιακωβίδου: Η νότα… σοβαρότητας

Το έτερο ήμισι της Βάσιας Λόη (μάλιστα εκείνη την εποχή μιλούσαν για ηχηρές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο παρουισάστριες στο κανάλι του Μπουρναζίου), προσπαθούσε να δείξει σοβαρή ιαι σκεπτόμενη.

Όταν το κανάλι έκλεισε (το Alter δηλαδή) και οι δύο παρουσιάστριες… εξαφανίστηκαν. Η Τάνια Ιακωβίδου ασχολήθηκε με το φροντιστήριο του συζύγου της, αλλά ένα διάστημα και με την πολιτική και συγκεκριμένα με τη ΝΔ.

Άννα Δρούζα: Ανοίγει το θέμα… Φραπελιά

Αν κάποιες μεσουρανούσαν το μεσημέρι, η Άννα Δρούζα ήταν η βασίλισσα της απογευματινής ζώνης και πέρασε σχεδόν από όλα τα κανάλια.

Μεγάλη επιτυχία της το θέμα με τη Φραπελιά που τελικά την οδήγησε στην έξοδο από το κρατικό κανάλι, αλλά την έκανε και αξέχαστη για το τηλεοπτικό κοινό.

Από το 2016 έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ άνοιξε και το δικό της διαδικτυακό Μέσο το Boro.

Παράλληλα κάνει podcast με τίτλο Θερα-pod και παρότι πότε πότε σκάνε φήμες για την τηλεοπτική της επιστροφή, δεν φαίνεται και η ίδια να το επιδιώκει και τόσο.

Μάρω Λεονάρδου: Η παρουσιάστρια των ειδήσεων

Η Μάρω Λεονάρδου, όπως η ίδια έχει δηλώσει, αντικαθιστούσε τις γνωστές παρουσιάστριες κατά τη διάκριεα των αδειών τους, υπήρξε βέβαια πάντα πολύ συμπαθής δημοσιογράφος που δεν επιδίωξε τη δημοσιότητα και διατηροιύσε χαμηλούς τόνους.

Απέχει από τη μικρή οθόνη περίπου 12 χρόνια. Σε συνέντευξή της στον Δημήτρη Γιατζόγλου και την εκπομπή «Δύο στις 10» είχε μιλήσει για όλους τους λόγους που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο.

«Από την τηλεόραση έφυγα με ψυχικό τραύμα. Για αυτό μετά κατέληξα στην ψυχανάλυση και το γύρισα σε άλλες ειδικότητες.
Έφυγα με ψυχικό τραύμα γιατί η τηλεόραση, ενώ ήμουν μέσα εκεί 21 χρόνια, είχα πει ότι “ποτέ εγώ ξανά”, “μακριά” και τα λοιπά.

Ξεκίνησα, λοιπόν, να γράφω έναν εσωτερικό μονόλογο ως ένας γέρος που θυμάται τα χρόνια της τηλεόρασης και κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφεται το νέο μου βιβλίο, όχι για να δημοσιευθεί, έτσι για μένα».

Αφότου αποφάσισε να αποχωρήσει από τη μικρή οθόνη, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο έως το 2017 και έκτοτε δεν έχει καμία επαφή με τα ΜΜΕ.

Όπως είχε τονίσει σε άλλη, παλιότερη συνέντευξή της: «Πλέον δεν έχω καν τηλεόραση στο σπίτι μου. Με ενοχλεί πλέον ο ήχος της τηλεόρασης. Δυσφορώ όταν πηγαίνω σε σπίτια και ανοίγουν να δουν ειδήσεις. Οι ειδήσεις όπως είναι σήμερα με ενοχλούν γιατί είναι πολύ τρομακτικές, αυτό το πράγμα με τη μουσική.

Εμένα μου αρέσουν τα λιτά πράγματα, χωρίς μουσικές, χωρίς τίτλους, να μιλάει η εικόνα από μόνη της όταν υπάρχει».

Πλέον, απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή και κλείνει ταξίδι χωρίς επιστροφή όταν επισκέπτεται το αγαπημένο της νησί, τα Κύθηρα.

Ντέσσυ Κουβελογιάννη: Η δυναμική παρουσία του μεσημεριού

Η Ντέσσυ όπως λέγαμε όλοι όσοι ασχολούμασταν με τυο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ήταν «καλό παιδί και έντονα δυναμική παρουσία».

Οι περισσότεροι τη θυμόμαστε το 2004 στο Alter, με το «Top Secret». Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ant1 το 2006, αλλά επέστρεψε ξανά στο Alter για να παρουσιάσει το «Gossip News».

Ωστόσο, μετά τη γέννηση και του δεύτερου παιδιού της (έχει μια κόρη, την Ανδριάνα – Μικαέλα και ένα γιο, τον Γιάννο, από τον γάμο της με τον Μπάμπη Κασταντώνη), έμεινε για ένα διάστημα μακριά από την τηλεόραση για να αφοσιωθεί στα παιδιά της. Επανήλθε τηλεοπτικά το 2013 στο κανάλι Extra και μέχρι και πέρυσι παρουσίαζε εκπομπή στο κανάλι ΑΡΤ.

Μαρία Σταματέρη: Η ιέρεια του lifestyle

Η Μαρία Σταματέρη παρουσίαζε μία από τις ιστορικότερες εκπομπές που αχολούταν με τα κοσμικά, το γνωστό Gala του Star.

Είναι πρώην σύζυγος του Σταμάτη Μαλέλη και ξεκίνησε ως ρεπόρτερ σε θέματα πολιτισμού, κοσμικά και lifestyle και μετά πέρασε στην παρουσία και μάλιστα με επιτυχία.

Μην ξεχνιόμαστε ότι ο έρωτας της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα γεννήθηκε στην εκπομπή της, ενώ οι συνεντεύξεις της έβγαζαν πάντα θέματα που συζητιόνταν.

Κάποια στιγμή ένιωσε ότι ο τηλεοπτικός κύκλος έκλεισε για την εκπομπή της και άφησε πίσω της τη μικρή οθόνη.

Σήμερα, έχοντας διαγράψει σημαντική πορεία στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ασχολείται με το site της gamosgala.gr, το οποίο «τρέχει» μαζί με την κόρη της Δέσποινα Μαλέλη.

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που ασχολείται με τον γάμο, ενώ φιλοξενεί και θέματα lifestyle.