Δεν μπορείς να ξέρεις τον τρόμο, αν δε βρεθείς να διαλέγεις ανάμεσα στον σίγουρο και πολυετή θάνατο ή στον πιθανό και ακαριαίο. Αυτές είναι από το βράδυ της Κυριακής οι επιλογές των ανθρώπων στο Αφγανιστάν και δη στη Χεράτ και την Καμπούλ. Είτε θα μείνουν να ζήσουν στη σιωπή, τον φόβο και με την πιθανότητα να πεθάνουν, να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, άρα πολυετής θάνατος. Είτε θα δοκιμάσουν να φύγουν με οποιονδήποτε τρόπο κι όπου τους βγάλει, άρα πιθανός θάνατος.

Τέτοιες σκηνές εκτυλίσσονται στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας από χθες το βράδυ, με ένα νέο βίντεο να δείχνει αεροπλάνα να γεμίζουν περισσότερο από τα λεωφορεία που πάνε στη θάλασσα το καλοκαίρι, ανθρώπους που μένουν απ΄έξω να αποτολμούν να πιαστούν από τα φτερά, να το καταφέρνουν και όταν πια το αεροπλάνο έχει απογειωθεί στα 30 μέτρα και πάνω, πέφτουν. Και πεθαίνουν.

https://www.intronews.gr/3293-2-mia-eikona-apo-to-mellon-to-tweet-pou-apotiponei-ti-thesi-tis-ginaikas-sto-afghanistan-ton-taliban

Τα αεροπλάνα που φεύγουν από το Hamid Karzai International Airport στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, είναι στρατιωτικά και έχουν έρθει για να επιβιβαστούν ως επί το πλείστον διπλωμάτες και πολιτικό προσωπικό άλλων χωρών. Έτσι συνέβη και με ένα αεροπλάνο του αμερικανικού στρατού, στα φτερά του οποίου πιάστηκαν 3 άνθρωποι το πρωί της Δευτέρας και λίγα λεπτά μετά, τους είδαν να πέφτουν από ψηλά και τα σώματα τους έσκασαν στον αεροδιάδρομο. Δύο άντρες και μια γυναίκα ήταν οι πεσόντες και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα θα έχουν χάσει τη ζωή τους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φύγουν από τη χώρα.