Ήταν να μη γίνει η αρχή με την αυτοβιογραφία του Harry, που τιτλοφορείται Spare και προβλεπόταν να κυκλοφορήσει την Κυριακή. Όμως, ένα λάθος στην Ισπανία, την έκανε διαθέσιμη από χθες το απόγευμα και πλέον, μετά το αποκλειστικό της Guardian το βράδυ της Τετάρτης, θα βλέπουμε συνέχεια αποσπάσματα να παίρνουν τα δικά τους 15 λεπτά δημοσιότητας.

Ήδη, μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, έχουν αναδυθεί πολλές από τις περιγραφές του Harry. Η πρώτη, αυτή που έκανε και τον μεγαλύτερο ντόρο, ήταν αυτή που περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε από τον Πρίγκιπα William. Μετά, ήρθε το περιστατικό με ένα μέντιουμ που του είπε ότι το πνεύμα της μητέρας του είναι μαζί του πάντοτε και εκείνος ανέφερε ότι είχε αρχίσει να την νιώθει όλο και πιο έντονα εκείνο το διάστημα. Ύστερα, ήρθε στο φως μια ατάκα που του είχε πει ο Κάρολος δίκην αστεϊσμού πως μπορεί να μην είναι πατέρας του.

Τώρα, σειρά παίρνουν δύο νέα αποσπάσματα. Το ένα αφορά στην Meghan Markle, τη γυναίκα του. Ο Harry εξηγεί πως στο ξεκίνημα της σχέσης τους, πίσω στο 2012, όταν η Meghan πρωταγωνιστούσε στη σειρά The Suits, είχε κάνει το λάθος να πάει σε ένα γύρισμα και να δει μια σκηνή σεξ που είχε η Markle με έναν συμπρωταγωνιστή της.

Ήταν μια σκηνή στο φινάλε της 2ης από τις 9 σεζόν που κράτησε η σειρά και ο Harry λέει χαρακτηριστικά: «Ήμουν μπροστά όταν αυτή και ο συμπρωταγωνιστής της χάιδευαν ο ένας τον άλλον σε ένα είδος γραφείου ή αίθουσας συνεδριάσεων. Δεν χρειαζόταν να δω αυτό το πράγμα live». Τότε, όταν είχε ερωτηθεί, ο Harry είχε πει ότι θα χρειαζόταν θεραπεία του σοκ για να βγάλει αυτές τις εικόνες από το μυαλό του.

Εξίσου περίεργα είχε νιώσει και η Meghan με τον συμπρωταγωνιστή της, κάτι που το είχαν αναφέρει σε μια συνέντευξη στο πλαίσιο προώθησης της σειράς.

Το «έγκλημα» του Harry να μιλήσει για τα «εγκλήματα» του στη θητεία του στο Αφγανιστάν

Η πολυλογία του Harry δεν βγάζει μόνο σπαρταριστές ειδήσεις για τα μίντια. Φέρνει σε δύσκολη θέση και πολλούς ανθρώπους. Ειδικά ανθρώπους που βασικό τους προτέρημα είναι ότι δεν μιλάνε πολύ και έχουν εχεμύθεια. Σε αντίθεση με τον Harry που έδωσε φόρα παρτίδα τις πράξεις του στη θητεία του στο Αφγανιστάν.

Ο Harry θήτευσε δύο φορές, μία το 2007-2008 και άλλη μία το 2012-2013, όταν και συμμετείχε σε 6 αποστολές, ενώ στη δεύτερη θητεία πέταξε και ένα ελικόπτερο Apache. Στον στρατό είχε το παρατσούκλι «Captain Wales» και όπως αποκαλύπτει, σκότωσε 25 ανθρώπους, τους οποίους δεν έβλεπε ως ανθρώπους, αλλά ως πιόνια σε μια σκακιέρα.

Δεν είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στρατιώτες να μιλάνε τόσο ανοιχτά για τους ανθρώπους που σκότωσαν στον πόλεμο, γιατί, αν και μιλάμε για πόλεμο, αφήνει ένα στίγμα και στοχοποιεί.

Περισσότερο όμως, όπως εξηγεί πρώην συνταγματάρχης Richard Kemp «υποσκάπτει την προσωπική του ασφάλεια. Πυροβόλησε τα πόδια του με αυτό…Πιθανότατα, θα δώσει πληροφορία σε όσους θέλουν να πάρουν εκδίκηση, ώστε να το δοκιμάσουν».

Ένας άλλος αξιωματικός, του Βασιλικού Ναυτικού, ο Ben McBean, τον οποίο ο Harry είχε αναγορεύσει ήρωα, αφού έχασε ένα χέρι και ένα πόδι μετά από μια έκρηξη, έγραψε στο Twitter το εξής: «Harry σε αγαπώ, αλλά πρέπει να σκάσεις! Σε κάνει να αναρωτιέσαι για τους ανθρώπους που τον συμβουλεύουν. Αν ήταν καλοί άνθρωποι, κάποιος θα του είχε πει ως τώρα να πάψει».

Ο βουλευτής Bob Stewart από την πλευρά του, δήλωσε στην DailyMail ότι «αναρωτιέμαι γιατί τα κάνει όλα αυτά. Οι αληθινοί στρατιώτες συνήθως μένουν σιωπηλοί…Άνθρωποι που γνωρίζω δεν μιλάνε δημόσια γι΄αυτά με τόση άνεση. Προτιμούν να μετανιώσουν που χρειάστηκε να τα κάνουν. Είναι λυπηρό που ένας άντρας με τόσες ανέσεις στη ζωή του, μοιάζει να έχει πρόθεση να καταστρέψει τον εαυτό του και τηη μοναρχία.

Λυπάμαι τον Βασιλιά, γιατί είναι ένας καλός άνθρωπος. Τον έχω γνωρίσει κάποιες φορές, ήταν συνταγματάρχης στο τάγμα μου. Είναι πολύ ευαίσθητος, αξιοπρεπής και αυτό θα τον πληγώσει πάρα πολύ. Λυπάμαι γιατί τόσοι άνθρωποι δεν είχαν τις ευκαιρίες στη ζωή που είχε ο Harry και όλο αυτό μου φαίνεται λίγο τραγικό».

Ένας άλλος βουλευτής, δηλωσε ανώνυμα ότι η συμπεριφορά του Harry «είναι μαλ…ενη και φέρνει αναξιοπρέπεια σε όλα».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Noah Schnapp: O Will του Stranger Things παραδέχτηκε αυτό που όλοι γνωρίζαμε

Πρωτοφανές: Ο Leonardo DiCaprio εθεάθη να φλερτάρει με δύο 27χρονες

Και κλάμα οι θαυμάστριες: Ο Damiano των Maneskin ξύρισε τη χαίτη και έγινε πιο hot