Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν και το επίκεντρο ήταν κοντά στην πόλη Χοστ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Ο τραγικός απολογισμός ξεπέρασε τους 1000 νεκρούς και αντίστοιχα πολλούς τραυματίες στις περιοχές Μπαρμάλα, Ζιρούκ, Νάκα και Γκαγιάν, της επαρχίας Πακτίκα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας. Το νούμερο συνεχώς αυξάνεται.

«Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Πακτίκα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες συμπατριώτες μας και καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια. Καλούμε όλες τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας να στείλουν αμέσως ομάδες στην περιοχή, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή», έγραψε στο Twitter ο Bilal Karimi, αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ, και σε άλλες περιοχές της ανατολικής επαρχίας Παντζάμπ. Φωτογραφίες σε αφγανικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν κατεστραμμένα σπίτια.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr: 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πιθανές ημερομηνίες για τις πρόωρες εκλογές

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να εξαντλήσω την 4ετία, αλλά… »

Elisabeth Borne: Ο Macron απέρριψε την πρόταση παραίτησης της πρωθυπουργού – Εντείνεται η πολιτική κρίση