Το πέρασμα του τυφώνα Ida από τη Λουιζιάνα ήταν καταστροφικό, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Τα απόνερα του τυφώνα εμφανίστηκαν και στη Νέα Υόρκη, όπου έπεσαν έντονες καταιγίδες, με αποτέλεσμα να φτάσει η βροχή ύψος 8-9 εκατοστών. Πολλά σημεία πλημμύρισαν, σταθμοί του μετρό μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ υπήρξαν δυστυχώς και απώλειες, με 7 νεκρούς στη Νέα Υόρκη και άλλον έναν στο Πασάικ του Νιου Τζέρσι. Ο δήμαρχος του Νιου Τζέρσι, Χέκτορ Λόρα, ανέφερε ότι ένας άντρας εγκλωβίστηκε στο όχημα του που γέμισε νερό και πέθανε.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο κήρυξε τη Νέα Υόρκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με την Κυβερνήτη Κάθι Χοτσάλ να προειδοποιεί για νέες καταιγίδες και να αναφέρει ότι περίπου 5.000 υπάλληλοι των υπηρεσιών της πολιτείας έχουν τεθεί σε επιφυλακή στα νότια της Νέας Υόρκης. Ο ντε Μπλάζιο κάλεσε όλα τα οχήματα, εκτός απ΄αυτά που αφορούν σε επείγουσες υπηρεσίες του δήμου, να παραμείνουν εκτός δρόμου.

«Θα το ξεπεράσουμε και αυτό» είπε ο ντε Μπλάζιο για το πιο υγρό καλοκαίρι της πολιτείας τα τελευταία 20 χρόνια και σίγουρα το πιο υγρό για το Central Park που πλημμύρισε μέσα σε μία ώρα, ενώ πριν από μερικές ημέρες, ο τυφώνας Henri σάρωσε το Rhode Island και έφερνε βροχές και ισχυρούς ανέμους στη Νέα Υόρκη. Το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ έχουν αντίστοιχα προβλήματα σε αρκετά σημεία τους, ενώ ο τυφώνας πέρασε κι από την Πενσιλβάνια.

Ο Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Φιλ Μέρφι, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις 21 περιφέρειες της πολιτείας. Σε δηλώσεις του περιέγραψε πως έχουν σημειωθεί πάνω από 58.000 διακοπές ρεύματος στο Νιου Τζέρσι και ζητάει από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, καθώς πολλά δέντρα είναι σε κατάσταση ξεριζώματος, ενώ υπάρχουν αρκετά ενεργά καλώδια στους δρόμους. «Οι δρόμοι μας είναι αδιαπέραστοι» ανέφερε.

Στο Lambertville υπόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει, οχήματα πλέουν στους δρόμους, οι οποίοι έχουν γεμίσει με καφέ νερό. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προβλέψει ανέμους ως και 70 μιλίων για το βράδυ της Πέμπτης.

Το Λιμενικό της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από το Newark Airport έχουν αναβληθεί, ενώ τα δρομολόγια του τρένου σταμάτησαν, καθώς πολλοί σταθμοί έχουν γίνει λίμνες. «Κάθε αεροπορική δραστηριότητα έχει αναβληθεί και συνιστούμε στους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές τους για τις πτήσεις τους και τις αλλαγές που έχουν προκύψει»

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει ανακοίνωση για την πιθανότητα τυφώνα στο Μπρονξ, ενώ η Εθνική Υπηρεσία των ΗΠΑ κάνει λόγο για τρομερά σπάνιες περιπτώσεις όπου μια πλημμύρα που γίνεται σε τόσο μικρό χρόνο, προκαλεί απώλειες ανθρώπων. Μάλιστα, έχει ήδη δοθεί εντολή σε Φιλαδέλφεια και Ντελαγουέαρ να βρίσκονται σε επιφυλακή για τις βραδινές ώρες, αναφέρεουν οι New York Times.