Στο κάδρο των αντισημιτικών επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα στη Δύση όσο μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, συμπεριλήφθηκε και ο Βόλος, όταν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, άγνωστοι επιτέθηκαν σε οικία Ισραηλίτη.

Σχεδίασαν μάλιστα σβάστικα, γράφοντας ότι «οι Εβραίοι είναι ίδιοι με τους Ναζί», θυμίζοντας σε έναν βαθμό τα επεισόδια που καταγράφονται τελευταίως στην Δύση κατά Ισραηλιτών πολιτών, με αφορμή τον ανηλεή πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην Αυστρία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον εβραϊκό τομέα του νεκροταφείου της Βιέννης, ενώ οι τοίχοι καλύφθηκαν από αντισημιτικά σύμβολα, αφού μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, τα αντισημιτικά περιστατικά στη χώρα αυξήθηκαν κατά 300% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

240% περισσότερα περιστατικά στη Γερμανία και 320% στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τις καταγραφές του τρέχοντος μήνα, την ώρα που στη Γαλλία, σημειώνονται περισσότερες από 850 αντισημιτικές ενέργειες σε όλη τη χώρα μέσα σε τρεις εβδομάδες, μετά τις 7 Οκτωβρίου.