Δύο εκατομμύρια ευρώ είναι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Αττική Οδό, για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στα χιόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Πρώτο Θέμα, θα είναι 1 εκατ. ευρώ στην Αττική Οδό και 1 εκατ. ευρώ στις Αττικές Διαδρομές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής παρέλαβε το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί στο τέλος Ιανουαρίου στο υπουργείο, προκειμένου να αποφανθεί τι πήγε λάθος εκείνη την ημέρα, για να βιώσουν μια τεράστια ταλαιπωρία οι οδηγοί επί ώρες.

Αττική Οδός: Το πόρισμα για τα λάθη και τις παραλείψεις

Με βάση την αξιολόγηση, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Το πόρισμα δείχνει πως έγινε κακός συντονισμός, ενώ ο δρόμος θα έπρεπε να είχε κλείσει νωρίτερα. Αυτό δηλαδή που είπαν εκ των υστέρων, όλοι. Καταγράφεται, επίσης, και το πότε απαγορεύτηκε η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο, καθώς επί αρκετή ώρα σηκώθηκαν οι μπάρες των διοδίων και αρκετά αυτοκίνητα μπήκαν στην Αττική Οδό, ενώ ήδη είχε προκληθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Επιπλέον, ερωτηματικά έχουν γεννηθεί για τον αποχιονισμό, μιας και σε αρκετά τμήματα δεν είχε πέσει καθόλου αλάτι. Ταυτόχρονα, πολλά από τα εκχιονιστικά οχήματα που ήταν επιχειρησιακά διαθέσιμα ήταν πολύ μεγάλα, με ακατάλληλου μεγέθους «μαχαίρι», με δεδομένη τη μεγάλη συγκέντρωση οχημάτων.

Όσο για τα μικρότερα εκχιονιστικά, τα οποία η εταιρία είχε επιβεβαιώσει πως διαθέτει στις συσκέψεις που έγιναν, διαπιστώθηκε, όταν χρειάστηκε να επιστρατευτούν, ότι ήταν… άδεια από καύσιμα.