Εν αναμονή της απόφασης της εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης, βρίσκονται στην Κοζάνη, αναφορικά με την υπόθεση της 37χρονης Μαροκινής που αποτέλεσε αντικείμενο βάναυσης εκμετάλλευσης από ένα ζευγάρι Ελλήνων.

Πρόκειται για έναν άνδρα 60 ετών και μία γυναίκα 44 ετών, οι οποίοι βρήκαν την 37χρονη σε ανάγκη και με πίεση την ώθησαν να εκδίδεται έναντι πενιχρού χρηματικού αντιτίμου. Η Μαροκινή, η οποία μένει μόνιμα στην Κοζάνη, είχε ανάγκη τα χρήματα καθώς μένει μόνιμα και μόνη της στη μακεδονική πόλη, ενώ έχει και ένα ακόμη παιδάκι 18 μηνών περίπου.

Το μεγάλο δράμα όμως της κοπέλας ήταν πως την εξωθούσαν να εκδίδεται ακόμη και τώρα που είναι έγκυος. Ωστόσο αυτή η συγκυρία είναι και εκείνη που έφερε στην επιφάνεια του εκμεταλλευτές της.

Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι στην Κοζάνη

Η 37χρονη πήγε την περασμένη Δευτέρα (6/11) στο Τμήμα Ασφαλείας της Κοζάνης. Ο σκοπός της επισκέψεώς της ήταν, ήταν ο ξυλοδαρμός της από έναν 70χρονο (πιθανότατα «πελάτη»). Η Μαροκινή κατήγγειλε τον 70χρονο για πρόκληση τραυματισμού αλλά και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέχρι που… κατέρρευσε.

Λόγω της εγκυμοσύνης της, η 37χρονη λιποθύμησε με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κοζάνη ν’ αντιμετωπίζουν το περιστατικό με ψυχραιμία. Στο ΤΑ έφτασε σε λίγα λεπτά το ΕΚΑΒ, όπου μετέφεραν τη γυναίκα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Εκεί διαπιστώθηκε αφ’ ενός πως χαίρει άκρας υγείας, πέραν των όποιων τραυματισμών, ενώ διαπιστώθηκε πως και το μωράκι που εγκυμονεί είναι καλά. Αποδόθηκε δε η λιποθυμία της στην εγκυμοσύνη της και ως εκ τούτου παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας όμως, δεν σταμάτησαν εκεί και συνεχίζοντας την προανάκριση, διαπίστωσαν πως πίσω από την εκμετάλλευσή της βρίσκονται ένα ζευγάρι Ελλήνων.

Οι δύο συνελήφθησαν ενώ στην κατοχή της 44χρονης βρέθηκαν και ψυχότροπα φάρμακα, με τη γυναίκα όμως να μην μπορεί ν’ αποδείξει τον τρόπο με τον οποίο τ’ απέκτησε.

Οι αστυνομικοί, αφού συνέλαβαν και τον 70χρονο, σχημάτισαν δικογραφία για σωρεία αδικημάτων. Κατά περίπτωση οι τρεις αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εμπορίας ανθρώπων, της παραβίασης του νόμου περί ναρκωτικών, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η Αστυνομία για την εκμετάλλευση της 37χρονης

Σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας περιγράφοντας τα μαρτύρια που βίωνε η 37χρονη Μαροκινή:

«Συνελήφθησαν χθες (06-11-2023) τις βραδινές ώρες στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, -3- ημεδαποί, μία 44χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, ηλικίας 60 και 70 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατοχής ναρκωτικών και της σωματικής βλάβης, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 37χρονης αλλοδαπής από 70χρονο ημεδαπό, διαπιστώθηκε ότι η 44χρονη από κοινού με τον 60χρονο, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση της 37χρονης απέσπασαν τη συναίνεσή της, στην γενετήσια εκμετάλλευση της, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε έλεγχο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 44χρονης στην Κοζάνη βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -15- δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δε μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης».