Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι σε εξέλιξη η αγόρευση της εισαγγελέως αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού και του τραυματισμού φίλων του, κατά τη διάρκεια επίθεσης με οπαδικά κίνητρα.

Η αγόρευση της αντιεισαγγελέως Εφετών στη δίκη για τον Άλκη Καμπανό αναμένεται να είναι μαραθώνια και να συνεχιστεί και δεύτερη μέρα, όπως προανήγγειλε και η ίδια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, από την αρχή κιόλας της αγόρευσής της, η εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως προτείνει την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων.

«Την ευθύνη για τον θάνατο του 19χρονου την έχουν και οι 12» φαίνεται πως είπε, ενώ έκανε λόγο για μία επίθεση που δεν έγινε τυχαία. «Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων ήταν οργανωμένη, προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος. Αποδείχθηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της, η εισαγγελέας της έδρας φαίνεται να επεσήμανε πως «δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά». «Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί, αυτοί ήταν γνώριμοι των αρχών και όχι τα θύματα».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως τα θύματα της επίθεσης είχαν πάνω τους μόνο ένα αναψυκτικό, που μοιραζόταν ο Άλκης Καμπανός με έναν από τους φίλους του. «Αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους» είπε.

Καμπανός

Το χρονικό της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (περίπου στις 00:20) της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του, πέντε ατόμων συνολικά, στα σκαλοπάτια της εισόδου της πολυκατοικίας του επί της οδού Θεοδώρου Γαζή 18, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Τότε δύο αυτοκίνητα με χούλιγκαν του ΠΑΟΚ σταμάτησαν στο σημείο και ρώτησαν τον Άλκη και την παρέα του τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης, μη γνωρίζοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει είπε ότι είναι Άρης και οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στον νεαρό και στην παρέα του με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ο Άλκης δέχθηκε επίθεση από δρεπανοειδές μαχαίρι τύπου καραμπίτ και τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει λίγο αργότερα τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Άλλα δύο παιδιά της παρέας του έφεραν επίσης σοβαρά τραύματα, αλλά εν τέλει επιβίωσαν.

Τα άλλα δύο άτομα της παρέας του κατάφεραν να διαφύγουν από τους δράστες χωρίς να τραυματιστούν. Το μαχαίρι που προκάλεσε το μοιραίο χτύπημα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης – στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.