Το πώς βίωσε ο ίδιος τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και της παρέας του στα σκαλιά πολυκατοικίας στη Χαριλάου περιέγραψε στο δικαστήριο ο 20χρονος φίλος του που κατάφερε να ξεφύγει.

Πρόκειται για τον 20χρονο δίδυμο αδερφό του νεαρού που δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στον γλουτό του, πριν καταφέρει να φύγει κι αυτός από το σημείο της επίθεσης.

«Τον Άλκη τον γνώρισα μέσω των υπόλοιπων παιδιών. Δεν είχαμε στενή επαφή. Μπορεί να κανονίζαμε μία φορά την εβδομάδα», είπε ξεκινώντας την κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια έβαλε σε χρονολογική σειρά τα γεγονότα μέχρι να βρεθούν μαζί τα πέντε παιδιά και να επιλέξουν την πολυκατοικία επί της Γαζή για να καθίσουν. «Ξαφνικά ήρθαν περίπου 10 άτομα και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Απάντησα “Άρης” και όρμηξαν κατευθείαν κατά πάνω μας. Ένας ήταν αυτός που ρώτησε και όλοι έκαναν ένα βήμα μπροστά. Εκεί κατάλαβα τι πάει να γίνει. Εγώ πήδηξα από ένα πεζουλάκι και έφυγα. Δεν κατέβηκα από τα σκαλιά. Αιφνιδιάστηκα και ένιωσα ότι κινδυνεύω. Δεν είδα να κρατάνε κάτι, μόνο ένα κράνος στο χέρι κάποιου», σημείωσε ο νεαρός στην κατάθεσή του.

«Μέχρι να φτάσω στην Πλαστήρα άκουγα κραυγές πόνου και “βοήθεια”. Στην αρχή νόμιζα ότι ένας ήταν από πίσω μου, αλλά μάλλον γύρισε πίσω. Όταν βγήκα στην Πλαστήρα είδα ένα ή δύο άτομα έξω από κάποια αυτοκίνητα που υπέθεσα πως πηγαίνουν προς το σημείο της επίθεσης. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα είδα τα αυτοκίνητα να φεύγουν», σημείωσε στην κατάθεσή του ο 20χρονος.

Ο νεαρός πρόσθεσε πως σταμάτησε σε ένα μαγαζί και είπε να καλέσουν αμέσως ασθενοφόρο. «Αυτό ήταν το πρώτο που μου ήρθε», ανέφερε ερωτώμενος γιατί δεν ζήτησε να καλέσουν πρώτα την αστυνομία. «Στην αρχή τρομοκρατήθηκα, δεν ήξερα τι να πω. Όταν πήγαμε στο τμήμα άρχισαν να μου βγαίνουν, δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ», είπε μεταξύ άλλων.

«Από το συμβάν έχω μόνο εικόνες, δεν τα έχω με μια ροή στο μυαλό μου. Σαν χάος. Δεν αναγνωρίζω κανέναν τους. Με τα παιδιά το έχουμε συζητήσει πολλές φορές.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι πέρασαν στα σκαλιά», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

Ερωτώμενος για το κίνητρο της επίθεσης ο ίδιος εκτίμησε ότι «ήθελαν να βρουν όσο το δυνατόν λιγότερους Αρειανούς για να τους σκοτώσουν» (εννοώντας παρέες οπαδών του Άρη, λιγότερους από αυτούς).

Πληροφορίες από voria.gr