Άμεση ήταν η ενημέρωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό με το φλεγόμενο βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, σύμφωνα με όσα τόνισε σήμερα ο Γιάννης Αρτοποιός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα συνέβησαν χθες και αρχικά τόνισε ότι «ένα φλεγόμενο βυτιοφόρο με 7,2 τόνους υγροποιημένο αέριο είναι ό,τι πιο εκρηξιγενές υπάρχει… Το 1999 είχαμε ένα δυστύχημα με τρεις συνάδελφους πυροσβέστες νεκρούς στο ύψος των Καμένων Βούρλων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας μετά από τροχαίο ατύχημα. Εκδηλώθηκε το φαινόμενο Bleve, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει στην επαγγελματική ζωή ενός πυροσβέστη, υπερπίεση ασκήθηκε στα τοιχώματα του βυτιοφόρου και έγινε πολύ μεγάλη έκρηξη, το ωστικό κύμα έστειλε συντρίμμια του βυτιοφόρου σε περίπου 1 χιλιόμετρο απόσταση»

Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αστυνομικός υπάλληλος να μην λάβει γνώση του συμβάντος, διότι στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) ταυτόχρονα όταν ξεσπά συμβάν έχουμε επιχειρησιακή ενημέρωση άμεσα, σε επίπεδο Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει γνώστης, κοινωνός της πληροφορίας οποιοσδήποτε υπάλληλος βρίσκεται μέσα στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν άμεσα από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε το επικίνδυνο συμβάν».

Κλείνοντας και κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για την ταλαιπωρία όσων εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα στο αυτοκίνητά τους, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι πολλοί εκδρομείς δεν άκουσαν τις προτροπές των αρχών για αναστροφή.