Ο 53χρονος προφυλακισθείς Ηλίας Μίχος και κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας της 12χρονης, απολογήθηκε την περασμένη Δευτέρα (6/3), ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο Μίχος έστρεψε το σταυρόνημα στην 37χρονη, επίσης προφυλακισθείσα μητέρα της έφηβης, τονίζοντας κατά πληροφορίες πως εκείνη γνώριζε για τη «σχέση» του με την κόρη της από τον Ιούλιο του 2022.

Μάλιστα υποστήριξε πως εν τέλει η μητέρα άνοιξε το στόμα της προχωρώντας σε καταγγελία, υπό την πίεση της θείας της μικρής, όταν εκείνη αντιλήφθηκε το φρικώδες υλικό στο κινητό της 12χρονης. Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου, όταν  η 12χρονη εκείνη είχε πάει για διακοπές στο νησί της Λευκάδας.

Ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος είχε διατηρήσει το δικαίωμα της σιωπής κατά την πρώτη απολογία του τον Οκτώβριο του 2022, ουσιαστικά… ξέσπασε κατά της μητέρας, ωστόσο κατά πληροφορίες δεν ανέφερε το παραμικρό για την περιβόητη λίστα σεβαστών πελατών, που φημολογούνταν πως είχε στην κατοχή του.

Από εκεί και πέρα, η διαδικασία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες. Η ανακρίτρια είχε δεκάδες ερωτήσεις στη φαρέτρα της, έχοντας στα χέρια της άλλωστε τις απολογίες όλων των συγκατηγορούμενών του.

Σε σχέση με αυτούς ο Μίχος αποποιήθηκε σχεδόν κάθε επαφή μαζί τους, διαψεύδοντας κατηγορηματικά πως ερχόταν σε επικοινωνία μαζί τους. Ο 53χρονος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να καταστήσει σαφές αυτό που είχε δηλώσει εξ αρχής: Είχε μεν «ερωτική σχέση» με τη 12χρονη, δεν είχε όμως ανάμειξη με την εκπόρνευση του παιδιού.

Πάνω σε αυτό, η ανακρίτρια δεν θα μπορούσε να μη ρωτήσει για τις περιβόητες επικοινωνίες μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά και της εφαρμογής Blindchat. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μίχος τόνισε πως τις επαφές αυτές έκανε μόνο του το κορίτσι ή κάποιος συγγενής της, αυστηρά μέσα από τις δικές της συσκευές επικοινωνίας.

Πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο έφερε στην επιφάνεια ο Μίχος, αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της ζωής της 12χρονης. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο 53χρονος, δεν αποτέλεσε ο ίδιος την πρώτη σεξουαλική εμπειρία του κοριτσιού. Ο Μίχος κατονόμασε έναν από τους συγκατηγορούμενούς του, ως τον άνθρωπο με τον οποίο το κορίτσι είχε προγενέστερα «ερωτική σχέση». Σαφώς κι αυτός είναι ενήλικος και σε καμία περίπτωση δεν «στοιχειοθετείται» τέτοιος όρος.

Απ’ όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, οι περιγραφές του Μίχου για τον περιβόητο αυτόν άνδρα παραπέμπουν σε κοντινό στην οικογένεια πρόσωπο, ενώ η 12χρονη είχε «διαφημίσει» στα κοινωνικά δίκτυα την κοινωνική συναναστροφή μαζί του.

Μαραθώνια η απολογία της μητέρας

Ηλίας Μίχος
Απολογήθηκε συμπληρωματικώς η μητέρα της 12χρονης

Παρά τα όσα υποστήριξε ο Ηλίας Μίχος, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης κατά τη διάρκεια της δικής της συμπληρωματικής απολογίας (10/3) στάθηκε κυρίως στη δική της θέση. Η διαδικασία ήταν μαραθώνια και διήρκησε γύρω στις πέντε ώρες.

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης φέρεται να υπέβαλε στη δικαστική λειτουργό αιτήματα προκειμένου να κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η παιδοψυχολόγος που παρακολουθεί τώρα το παιδί.

Στόχος της κατηγορουμένης, η οποία από την αρχή αρνείται ότι εμπλέκεται σε εκπόρνευση του παιδιού της, είναι να βεβαιωθεί η αξιοπιστία της 12χρονης ως προς τον κατ’ επανάληψη ισχυρισμό της ότι η μητέρα της δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσής της.

Ηλίας Μίχος
Ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας

Σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων της κατηγορουμένης Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «Η μητέρα ζήτησε εξηγήσεις για λογαριασμό του παιδιού της. Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που έχει κατονομάσει η κόρη της ότι την έχουν  κακοποιήσει να είναι εκτός φυλακής και η ίδια, όταν η 12χρονη κόρη της δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για εκείνη, να βρίσκεται εντός φυλακής;».