Στην Ελλάδα ταξιδεύουν οι γονείς των δύο 18χρονων Ιρλανδών μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στην Ίο, ενώ γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο νησί, μαζί με συμμαθητές τους.

«Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι» και «Ο Gavin είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο παππούς του Andrew, Joe είναι γιατρός και ήταν οι δύο πολύ περήφανοι για τον Andrew, ο οποίος ήταν στην ακμή της ζωής του. Αυτή είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Όλοι βρίσκονται σε σοκ» συζητούν μέλη της οικογένειας.

«Είναι απλά ανεξήγητο. Ο Andrew και ο Max ήταν τόσο νέοι. Απλώς δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Όλοι θρηνούμε και για τις δύο οικογένειες».

Σημειώνεται ότι η νεκροψία των άτυχων νεαρών θα γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πειραιά και αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου των δύο αγοριών, ενώ η αστυνομία ερευνα την περίπτωση επιπλοκών εξαιτίας νοθευμένων ποτών.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, έχουν φτάσει στην Ίο και δύο ερευνητές από την αστυνομία της Ιρλανδίας που θα βοηθήσουν στις έρευνες και στην επικοινωνία με Ιρλανδούς αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών.

Οι σοροί των δύο αγοριών αναμένεται να επαναπατριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, βαρύ είναι το κλίμα και στο κολλέγιο στο οποίο φοιτούσαν τα νεαρά αγόρια. Συμμαθητές, καθηγητές αλλά και κάτοικοι του Δουβλίνου αφήνουν λίγα λουλούδια στη μνήμη τους ενώ μέσα στην εκκλησία του σχολείου, έχουν ανοίξει δύο βιβλία συλλυπητηρίων.