Μετά από έναν Νοέμβριο που ο καιρός είχε ως κύριο χαρακτηριστικό του τις υψηλές για την εποχή του, ακολουθεί ο Δεκέμβριος, ο οποίος φαίνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία πως θα φέρει τον χειμώνα, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του.

Ο διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ κ. Μιχάλης Σιούτας, μίλησε την Κυριακή στην ΕΡΤ για την εξέλιξη του καιρού, όπως δείχνουν οι προγνώσεις μέχρι στιγμής. Τόνισε, πως ο χειμώνας θα έρθει φέτος, άλλωστε μία «πρόβα» είδαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο, από Δεκέμβριο, όμως η διάρκεια του είναι αμφίβολη.

Πριν την έλευση του πρώτου χειμωνιάτικου μήνα, θα υπάρξουν αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά, τις επόμενες ημέρες, που θα φέρουν πολλές βροχές με νοτιάδες.

Ψυχρή εισβολή αναμένεται, όπως είπε ο κ. Σιούτας, από το τέλος του Νοεμβρίου. Από αρχές Δεκεμβρίου έως και τέλος του μήνα ο χειμώνας θα είναι αισθητός με όλα του χαρακτηριστικά, δηλαδή θα δούμε και κρύο και χιόνια.

Όμως, η διάρκειά του μένει να φανεί από νεότερα δεδομένα, καθώς προς τα τέλη του Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου φαίνεται πως επιστρέφει ο πιο «γλυκός» καιρός και οι ήπιες θερμοκρασίες. Αναμένεται δηλαδή ο Δεκέμβριος να έχει πιο χαμηλές θερμοκρασίες από τον Ιανουάριο, προς το παρόν τουλάχιστον.