Πολύ σημαντικές εξελίξεις και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα, ενδεχομένως να προκύψουν μετά την απόφαση ανακριτικών Αρχών και εισαγγελέα για την προφυλάκιση της περιβόητης «Μαρίνας», της γυναίκας που θρυλείται πως στο παρελθόν υπήρξε ενεργό μέλος της Greek Mafia.

Πρόκειται για την 71χρονη Κ.Γ. η οποία τούτη τη στιγμή σε βάρος της έχει ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης όπως και για το αδίκημα της σωματεμπορίας. Η υπόθεση για την οποία ελέγχεται άμεσα, αφορά την περιβόητη επιχείρηση «Αμαρυλλίς», η οποία αποκάλυψε δύο συγκοινωνούντα κυκλώματα trafficking, όπου κρατούσε αιχμάλωτες 48 Κολομβιανές, 2 Βενεζουελάνες και μία Αλβανίδα.

Από την Greek Mafia, στην Ηλιούπολη και στη 12χρονη του Κολωνού

Η «Μαρίνα» έχει πραγματικά μεγάλη ιστορία στους διαδρόμους του υποκόσμου. Την προηγούμενη δεκαετία είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΥΠ, όταν οι Μυστικές Υπηρεσίες ερευνούσαν την βαριά υπόθεση διαφθοράς και τις σχέσεις επίορκων αστυνομικών με παράνομες λέσχες, οίκους ανοχής κ.α. που απέφεραν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Πρόκειται για την υπόθεση της Greek Mafia, με πρωταγωνιστές ονόματα-θρύλους στον κόσμο της νύχτας.

Κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων, η «Μαρίνα» αποτελούσε σημαντικό κρίκο σε αυτή την υπόθεση, επικοινωνώντας με τους επίορκους αστυνομικούς.

Πριν από μερικούς μήνες πάλι, η «Μαρίνα» έχοντας αφήσει πίσω (σε επίπεδο πλημμελημάτων) την υπόθεση της Greek Mafia, βρέθηκε πάλι στο κάδρο των ερευνών, όταν ο γιος της είχε συνάψει επαφές με τον αστυνομικό «Ντίμι» Μπουγιούκο, ο οποίος καταδικάστηκε για μαστροπεία, ενώ αθωώθηκε για τον βιασμό φερόμενης ως συντρόφου του.

Τώρα, η «Μαρίνα» φέρεται ως ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής, ενώ ένας εξ αυτών ανήκει στην ουσία στο «συγκρότημα» των studios όπου η 12χρονου Κολωνού βρέθηκε να εκδίδεται μετά από ενέργειες του 53χρονου, Ηλία Μίχου.

Greek Mafia

Τι είπε στην ανακρίτρια η nonna της Greek Mafia

Σύμφωνα με πληροφορίες η «Μαρίνα» αρνήθηκε τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Υποστήριξε ότι επί σειρά ετών εκμίσθωνε νόμιμα πέντε οίκους ανοχής στην Αθήνα και ότι η ίδια έχει υπάρξει ιερόδουλη και εξ αυτού του λόγου δεν θα μπορούσε να διαπράξει το αδίκημα σωματεμπορίας.

Ο απολογισμός της επιχείρησης «Αμαρυλλίς»

Συνολικά πάντως, από τους 22 συλληφθέντες της επιχείρησης «Αμαρυλλίς» με τη συμβολή μάλιστα υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Ισπανίας αλλά και της Interpol, μόλις τρεις έχουν προφυλακιστεί. Απομένει για αύριο Πέμπτη (6/7) μία ακόμη απολογία. Πρόκειται για τον σύντροφο της «Μαρίνας».

Δύο εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι κολομβιανής καταγωγής ήταν από τους ελάχιστους που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ και την καταβολή εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Photo credits: Shutterstock