Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στην Καλλιθέα και έστειλε το δικό του μήνυμα για τις επερχόμενες εκλογές, μίλησε για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, τους στόχους του για την επόμενη 4ετία, αλλά και για πιο χαλαρά θέματα, όπως το πότε βλέπει Netflix.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας της αδερφής του Κατερίνας, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, κάτι που γνωστοποίησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα social media του. Όπως είπε «είναι δύσκολο όταν μέλος της οικογένειάς σου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καρκίνο» και πρόσθεσε για την ανάρτηση του:

«Το έκανα για να αναδείξω την σημασία των εξετάσεων που μας επιτρπέπουν να τον διαγνώσουμε ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τον αντιμετωπίσουμε» και συμπλήρωσε πως «αν είναι να βρεις κάτι καλύτερα να το βρεις νωρίς».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ενοχλούμαι από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ένα είδος μουσικής»

Ο πρωθυπουργός επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των παιδιών, ούτως ώστε να αποφεύγονται περιστατικά βίας κατά γυναικών, τονίζοντας πως αυτό «δεν είναι μαγκιά».

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέρθηκε και σε ένα είδος μουσικής, το οποίο δεν κατονόμασε αλλά έγινε αντιληπτό πως μιλούσε για την τραπ, λέγοντας πως «αντιμετωπίζει ως αντικείμενα τις γυναίκες. Ενοχλούμαι από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί αυτή η μουσική».

Κυριάκος Μητσοτάκης για Κιβωτό του Κόσμου

Όσον αφορά την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και τις καταγγελίες που έχουν βγει στην επιφάνεια, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως όλα τα παιδιά που παραμένουν στη δομή είναι ασφαλή.

«Μας ενδιαφέρει να δούμε τι έγινε με τα οικονομικά καθώς έγιναν σημαντικές δωρέες και στη συνέχεια στόχος μας είναι να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις δομές. Το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από αυτές τις δομές είτε με αναδοχή είτε με υιοθεσία», συμπλήρωσε.

Η ενασχόληση με τα social media

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την ενασχόλησή του με τα social media με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή. Πρώτα απ’όλα επισήμανε πως υπάρχει στα social media μια σκοτεινή πλευρά που περιλαμβάνει τοξικότητα, ενώ είπε πως «δεν βλέπω τις περισσότερες φορές τα σχόλια», παραδεχόμενος βέβαια πως σε κάποια υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις.

Για τους τρόπους που βρίσκει για να αποφορτιστεί στο τέλος της ημέρας, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «για εμένα είναι σημαντική η άσκηση. Νομίζω μία χαλαρή συζήτηση με τη γυναίκα μου. Να δούμε κάτι στο Netflix, να φύγουμε από το κινητό. Εχω δει επεισόδια του Σασμού, είναι ενδιαφέρουσα σειρά. Βλέπω ποδόσφαιρο, netflix, διαβάζω. Μουσική ακούω στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο».

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη 4ετία

Όπως είπε πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στο θέμα της υγείας αλλά και στην δικαιοσύνη ιδίως σε θέματα ταχύτητας απονομής της.

«Θεωρώ ότι και εκεί έχουμε σημαντικά βήματα να κάνουμε και θεωρώ οτι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος» επισημαίνοντας την αναπτυξιακή της διάσταση.