Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς χθες λίγη ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα αστυνομικοί συνέλαβαν στο Ελ. Βενιζέλος έναν Τούρκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του 2 πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm. Αμέσως ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική και τώρα ερευνάται εάν ο συλληφθείς σχετίζεται με το περιστατικό των πυροβολισμών με τους 6 νεκρούς στη Λούτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι πλαστές ταυτότητες, αλλά και οι κάλυκες εντοπίστηκαν στην κατοχή του άνδρα κατά τη διάρκεια του έλεγχου των χειραποσκευών επιβατών στο επίπεδο των αναχωρήσεων.

Ενέδρα θανάτου στη Λούτσα για 6 Τούρκους με γαλλικές ταυτότητες

Επικρατέστερο σενάριο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το μακελειό που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην περιοχή της Λούτσας, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί έξι αλλοδαποί, τουρκικής καταγωγής.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών σε λιμάνια και σε αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είναι 6 Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής που έφεραν γαλλικές ταυτότητες.

Μέσα σε 38 δευτερόλεπτα το αιματοκύλισμα στη Λούτσα

Τουλάχιστον 7 ώρες διήρκησαν οι πρώτες έρευνες των Αρχών στη Λούτσα, στο σημείο όπου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (11/9) ομοβροντίες από πυροβόλα όπλα ταρακούνησαν για τα καλά την απομακρυσμένη και ήσυχη γειτονιά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας όπως και τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών παρέμειναν στη Λούτσα μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, εωσότου ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εξέτασης του τόπου του εγκλήματος.

Μέχρι και εκείνη την ώρα, η μοναδική επίσημη τοποθέτηση από την ΕΛ.ΑΣ. αφορούσε στον αριθμό των νεκρών. Οι Αρχές μιλούσαν για 6 θανάσιμα τραυματισμένα άτομα ενώ η τραγική ειρωνεία είναι πως το όχημα το οποίο αποτέλεσε ουσιαστικά τον χώρο εκτέλεσης των θυμάτων, έφερε πλαστές πινακίδες, δήθεν από τη Γερμανία με τον αριθμό «6666».

Απόρροια του ρεπορτάζ αποτελεί η πληροφορία αναφορικά με τον εντοπισμό τουλάχιστον 25 καλύκων, ενώ προέκυψε και η πληροφορία η οποία μιλούσε για διαμέτρημα των 9 χιλιοστών. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι πληροφορίες εμπλουτίστηκαν, καθώς κλιμάκιο της Ασφάλειας προέβη σε μία ακόμη ανακάλυψη, καθώς μία ακόμη (τουλάχιστον) 12αδα από κάλυκες εντοπίστηκαν σε απόσταση άνω των πέντε μέτρων από το μοιραίο αυτοκίνητο.

Πηγές αναφέρουν πως κάποιοι από αυτούς τους κάλυκες βρέθηκαν στον παράλληλο δρόμο, επί της οδού Αραφήνος. Θυμίζουμε πως το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Ακροπόλεως και Αρίωνος, η οποία χωρίζεται από ένα οικόπεδο από την Αραφήνος στη Λούτσα.

Μάρτυρες δε, αναφέρουν στο intronews.gr, πως οι ομοβροντίες πυροβολισμών διήρκησαν σχεδόν 40 δευτερόλεπτα. Υπογραμμίζεται πως η επίθεση εξελίχθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη ακούγεται ο επαναλαμβανόμενος και ταχύς σε τέμπο ήχος των πυροβολισμών, που παραπέμπει σε χρήση αυτόματου όπλου. Δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ομοβροντία, ακούγονται μεμονωμένοι πυροβολισμοί, γύρω στους 5 με 6. Κάποιοι εικάζουν πως επρόκειτο για τις χαριστικές βολές.

Το μακάβριο σκηνικό στη Λούτσα

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως η χωροταξική κατάσταση του σκηνικού, καθώς τα 6 πτώματα βρέθηκαν σε περίεργη… διαρρύθμιση. Τα τρία από αυτά βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα του σκούρου μπλε Ford Focus. Οι πίσω πόρτες ήταν κλειστές. Στη θέση του συνοδηγού, ένας ακόμη νεκρός με τη σορό να έχει γύρει προς τη θέση του οδηγού. Από την πλευρά του συνοδηγού όμως, υπάρχει μία ακόμη σορός έξω από το αυτοκίνητο, ενώ η πόρτα ήταν ανοικτή. Αντιστοίχως η πόρτα του οδηγού ήταν ανοικτή, όμως ο οδηγός απουσίαζε. Σχεδόν δύο μέτρα πίσω από το αυτοκίνητο, κείτονταν ένας ακόμη άνδρας.

Όσον αφορά την ταυτότητα των θυμάτων, από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας αναφέρθηκε ανεπίσημα πως επρόκειτο για Αλβανούς. Τη νύχτα όμως, δημοσιεύματα μιλούσαν για Τούρκους με γαλλικές ταυτότητες! Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο που φάνταζε ως το επικρατέστερο ήταν πως η πλειοψηφία των θυμάτων παρέμενε αταυτοποίητη. Διέρρευσε δε, πως ο ένας από τους έξι είναι αλβανικής καταγωγής και μάλιστα σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και ενδεχομένως από «σπασμένο τηλέφωνο» προέκυψε πως ήταν όλοι Αλβανοί. Όπως και να ‘χει τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαριστούν σήμερα (12/9) με τα αποτελέσματα της δακτυλοσκόπησης.

Πολλές φορές πάντως, ο τρόπος χρήσης της γλώσσας πολλές φορές προκαλεί παρεξηγήσεις. Μία τέτοια περίπτωση φέρεται να είναι και το μυθικό από πλευράς διαστάσεων έγκλημα στη Λούτσα. Κι αυτό διότι οι αναφορές για «ανταλλαγή πυροβολισμών», μέχρι στιγμής δεν προκύπτει με βάση τα μέχρι τώρα ευρήματα. Μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφορία για εντοπισμό όπλων κατά τη διάρκεια των ερευνών. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ευσταθεί το σενάριο της σύρραξης μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ομάδων.

Αυτό, σαφώς και δεν σημαίνει πως τα θύματα δεν είχαν διαμάχες με τους εκτελεστές τους ή τους εντολείς τους. Παρ’ όλα αυτά η απουσία οπλισμού ανάμεσα στα πτώματα και μέσα στο αυτοκίνητο, υποδεικνύει ένα πολύ πιθανό σενάριο: Τα θύματα πιάστηκαν απροετοίμαστα και προ εκπλήξεως. Το γεγονός δε πως εντοπίστηκε μόνο ένα όχημα για συνολικά έξι άτομα, ενδεχομένως να σημαίνει ένα ακόμη πράγμα. Είναι πολύ πιθανό, η μοιραία εξάδα να βρισκόταν σε σπίτι-κρησφύγετο στη Λούτσα και όταν αντιλήφθηκαν πως εντοπίστηκαν, να έτρεξαν για να διαφύγουν με το μοναδικό όχημα που είχαν στην κατοχή τους.

Κι αυτό το σενάριο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του ραντεβού για κάποιου είδους ξεκαθάρισμα, ωστόσο και πάλι, ο αριθμός των οχημάτων, η απουσία των όπλων και άλλα, αδυνατίζουν αρκετά αυτή την πιθανότητα. Για όλα τα παραπάνω πάντως, ενδεχομένως να έρθουν απαντήσεις από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των δεδομένων που διατηρούν και μεταδίδονται από τις κυψέλες των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.