Κομμάτι-κομμάτι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από το αιματηρό περιστατικό στη Λούτσα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο intronews.gr, πως αυτή την ώρα στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν στοιχεία που συνδέονται απόλυτα με τα όσα είχαν εντοπιστεί σχεδόν από την πρώτη στιγμή του συγκλονιστικού ένοπλου επεισοδίου.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, τα όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ήταν τέσσερα. Μιλάμε σαφώς για ενέδρα, για μία επίθεση όπου σκοπός ήταν να μην ξεφύγει κανείς από τους έξι ζωντανός. Ταυτόχρονα οι Αρχές στρέφονται στην περίπτωση ενός Ρουμάνου ο οποίος παραχώρησε το αυτοκίνητο στα έξι θύματα στη Λούτσα, στα κινητά των νεκρών, στον 32χρονο Τούρκο που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και στο δεύτερο κρησφύγετο των θυμάτων που εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Λούτσα
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τα στοιχεία των θυμάτων στη Λούτσα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, περισσότερο ανακεφαλαιώνοντας και οι έξι ήταν Τούρκοι υπήκοοι με τους πέντε να φέρουν πλαστές γαλλικές ταυτότητες. Η ταυτότητα του 6ου ταυτοποιήθηκε μέσω της δακτυλοσκόπησης. Τα όσα ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα σχετικά με τη σχέση τους με τον αρχιμαφιόζο Μπαρίς Μπογιούν, φαίνεται πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι ελληνικές Αρχές πάντως υποστηρίζουν πως τα θύματα δεν έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. κατά την παραμονή τους στη χώρα μας. Αυτό βεβαίως, με βάση τα όσα στοιχεία έχουν προκύψει μέχρι στιγμής.

Λούτσα
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Άμεση επέμβαση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Από εκεί και πέρα πολύ σημαντική για την εξέλιξη της έρευνας, αποτελεί η σύλληψη του 32χρονου Τούρκου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο. Οι Αρχές έδειξαν αντανακλαστικά μόλις λίγα λεπτά με τα το βαρύ περιστατικό στη Λούτσα και δόθηκε άμεση εντολή να στηθούν μπλόκα και ερευνητικές επιχειρήσεις σε λιμάνια και στα αεροδρόμια.

Κάπως έτσι η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο να βάλει στο χέρι τον 32χρονο ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Τούρκος διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα και ήθελε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη. Ωστόσο είναι εξαιρετικά ύποπτο πως το εισιτήριο που εξέδωσε εκδόθηκε μόλις 70 λεπτά ΜΕΤΑ το περιστατικό στη Λούτσα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές:

στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στη Λούτσα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη. Θυμίζουμε πως στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 χιλιοστών και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

μακελειό στη Λούτσα
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το δεύτερο κρησφύγετο

Σημειώνεται πάντως, πως εκτός από το κρησφύγετο που βρέθηκε σχεδόν δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, μεταξύ Ραφήνας και Λούτσας, οι Αρχές σήμερα (13/9) βρήκαν και δεύτερο κρησφύγετο, αυτή τη φορά στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι Αρχές, είναι πιθανό αυτό το κρησφύγετο να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση καθώς εκεί κατοικούσε ο 32χρονος Τούρκος. Πάντως έχει ενδιαφέρον να ξεκαθαριστεί τι εντοπίστηκε στο πρώτο κρησφύγετο και αυτό έχει αναλάβει να λύσει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που έχει λάβει και εξετάζει όλα τα ευρήματα.

Κινητά, όπλα και το αυτοκίνητο

Πολύτιμα πάντως είναι όλα όσα σχετίζονται με τα κινητά των θυμάτων, τα όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για το φονικό αλλά και το αυτοκίνητο στο οποίο οι έξι βρέθηκαν δολοφονημένοι, μέσα και γύρω από αυτό.

Κρίσιμο είναι το γεγονός πως το περίφημο μπλε σκούρο Ford Focus ανήκει σε έναν Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είχε παραχωρήσει στα έξι θύματα. Αυτή η συναλλαγή χωρίς αμφιβολία ελέγχεται. Παρά το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή οι Αρχές είχαν εντοπίσει πως η πινακίδα του οχήματος ήταν πλαστή (A RR 6666, ο αριθμός), από τις έρευνες προέκυψε πως όντως το όχημα προέρχεται από τη Γερμανία.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό, σχετικά με τα πόσα και τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν στη Λούτσα, φαίνεται πως λύθηκε. Πρόκειται για συνολικά δύο πιστόλια και δύο αυτόματα. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται ο αριθμός των δραστών να είναι τουλάχιστον τέσσερις.

Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό το γεγονός πως τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων. Υπάρχουν αναφορές για μηνύματα στα τουρκικά, τα οποία όπως είναι φυσικό θα περάσουν από το μικροσκόπιο έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών.