Δεύτερη δίκη για τους εγκαυματίες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο, και ως εκ τούτου δεν συμμετέχουν στην εν εξελίξει δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, έχει δρομολογηθεί από τη Δικαιοσύνη.

Η έρευνα για το δεύτερο αυτό κομμάτι της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Μανιάτη και διατάχθηκε άμεσα προκαταρκτική εξέταση για να μην μείνουν ατιμώρητοι όσοι η δικαιοσύνη κρίνει ότι έχουν ποινικές ευθύνες για τον τραυματισμό των ανθρώπων αυτών που για διάφορους λόγους είχαν μείνει εκτός της πρώτης λίστας.

Οι διαδικασίες μαλιστα «έτρεξαν» μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ελήφθησαν ανωμοτί καταθέσεις από τους 21 κατηγορουμένους που δικάζονται και για την κύρια υπόθεση, καθώς το «φάντασμα» της παραγραφής κινείται απειλητικά πάνω από το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης. Και αυτό γιατί ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου 2023, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι τότε πρέπει να έχει επιδοθεί κλήση στους κατηγορουμένους για να παραταθεί και ο χρόνος από τα πέντε στα οκτώ χρόνια.