Στο οπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις κάμερες που βρίσκονται γύρω από το γήπεδο, στα μαχαίρια και τα πολεμοφόδια που βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και στην προσπάθεια ταυτοποίησης του DNA που βρέθηκε στο θύμα με αυτό κάποιου εκ των συλληφθέντων, έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες η έρευνα των Αρχών.

Για την ΕΛΑΣ αποτελεί μεγάλο στοίχημα να βρεθεί ο ένοχος για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτό που προκύπτει τα τελευταία 24ωρα είναι ότι δεν έχουν συλληφθεί όλοι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια γύρω από την OPAP Arena.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του Star, η ΕΛΑΣ ετοιμάζει τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε νέα εντάλματα σύλληψης τόσο για Κροάτες, όσο και για Έλληνες χούλιγκαν που έχουν διαφύγει της σύλληψης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για Έλληνα με τα αρχικά Α.Δ. ο οποίος με αναρτήσεις του στα social media παραδέχεται την παρουσία του στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπλοκή του στα επεισόδια.

Τα GPS στα κινητά των Κροατών δείχνουν τις κινήσεις τους – Τα ψηφιακά ίχνη θα οδηγήσουν στον δράστη

Οι αστυνομικοί που έχουν εξετάσει σπιθαμή προς σπιθαμή τις εικόνες από τα βίντεο που έχουν συλλέξει, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Κατσουρής δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά σε σημείο που δεν έχει καταγραφεί από τις κάμερες.

Χωροταξικά, το κατατάσσουν σε κομμάτι του πεζοδρόμου στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου, εκεί που ξεκίνησε η επίθεση του τάγματος των Κροατών κι Ελλήνων χούλιγκαν.

Το τυφλό σημείο και η ελπίδα που βρίσκεται κρυμμένη στα κινητά

Έτσι, το «πράσινο φως» από την εισαγγελία για να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων, το οποίο θα δοθεί το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και να βοηθήσει στην ταυτοποίηση του δράστη.

Είθισται, οι χούλιγκαν να βιντεοσκοπούν τα «κατορθώματά» τους, και να τα αναρτούν στα κανάλια τους για να επιδεικνύουν την επικράτησή τους επί των αντιπάλων. Εκεί ελπίζουν οι αστυνομικοί ότι θα κρύβεται κι ο… μαχαιροβγάλτης που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Κατσούρη.

Οι διευθύνσεις που αναζητούσαν οι Κροάτες

Την ίδια στιγμή το Star παρουσίασε ρεπορτάζ αναφορικά με την αναζήτηση που έκανε ένας από τους συλληφθέντες Κροάτες, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ακόμα τέσσερις συμπατριώτες του στην Ηγουμενίτσα και ο οποίος έδωσε οικειοθελώς το κινητό του στις Αρχές.

Στο κινητό έχουν αποτυπωθεί τα ψηφιακά ίχνη από τις αναζητήσεις μέσω Google Maps που έκανε από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα και την Πάτρα, όπως επίσης και για μια διεύθυνση στους Αμπελόκηπους και άλλη μια διεύθυνση στο Μαρούσι.

Τελικός προορισμός στους χάρτες του Κροάτη ήταν ο σταθμός «Ειρήνη».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι εντοπίστηκαν βαν Κροατών στην Ειρήνη, εκεί που δόθηκε καταφανώς το ραντεβού των χούλιγκαν της Ντινάμο με αυτούς του Παναθηναϊκού για να ξεκινήσει η καταδρομική ως τον Περισσό κι από κει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εξάλλου, υπάρχουν στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε Κροάτες για να φύγουν από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και δεδομένα από GPS που αποκαλύπτουν ότι έψαχναν πάρκινγκ αυτοκινήτου στο Μπάρι της Ιταλίας.

Σύντομα τα πορίσματα της ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ, προανήγγειλε ότι θα προκύψουν πολύ σύντομα εξελίξεις αναφορικά με την απόδοση ευθυνών στους επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μετά την ΕΔΕ. Επιπλέον, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι «υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ».

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε για να διορθωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναληφθούν», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ για την πορεία της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στην ΕΛΑΣ σημείωσε πως οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι, αλλά αναμένει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.