Παρά τη σύλληψη 94 ατόμων που το πρωί της Τετάρτης πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα και τις πέντε νέες συλλήψεις νωρίτερα, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, υπολογίζεται ότι περίπου 50 Κροάτες που συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι αναζητώντας τρόπο να φύγουν από τη χώρα.

Μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε για το επιχειρησιακό φιάσκο, η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί εντατικές έρευνες σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα σε ολόκληρη την Αττική, ενώ γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στα σύνορα, τις εθνικές οδούς και τα λιμάνια προκειμένου να μη φύγουν από τη χώρα χούλιγκαν που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Το πρωί της Τετάρτης, πέντε χούλιγκαν συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να ταξιδέψουν με πλοίο από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία και συγκεκριμένα το Μπάρι.

Σύμφωνα, πάντως, με κροατικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της δολοφονίας είναι Έλληνας και δεν ταξίδεψε από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα. Αυτό τουλάχιστον μετέδωσε ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού ισχυριζόμενος ότι η ΕΛΑΣ έχει τα αποτυπώματά του.

Την ίδια ώρα, επικεφαλής της κροατικής αστυνομίας δήλωσε στα ΜΜΕ της πατρίδας του ότι η ελληνική αστυνομία είχε ενημερωθεί από τις 4 Αυγούστου για την πρόθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Η γενικότερη αδράνεια της ΕΛΑΣ στη συγκεκριμένη υπόθεση και τα λάθη που τελικά είχαν ως συνέπεια να γίνει ό,τι έγινε και να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, έχουν ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Θεωρείται, δε, σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα έχουμε νέες καρατομήσεις.