Κλείνει ο κύκλος των αστυνομικών ερευνών αναφορικά με τα συνολικά 15 περίπου πρόσωπα που περιέγραψε η 12χρονη στις Αρχές κατά την 6η κατάθεσή της τον περασμένο Απρίλιο. Σχεδόν 70 ημέρες πέρασαν από εκείνη τη Μεγάλη Δευτέρα, όπου η 12χρονη έδωσε όσα στοιχεία μπορούσε να φέρει στη μνήμη της κατά τη διάρκεια της 6ης κατάθεσης αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης που έχει ταρακουνήσει όλη τη χώρα.

Η Αστυνομία είχε καταφέρει να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει συνολικά 8 άτομα στις αρχές του Ιουνίου, προχωρώντας στη σύλληψή τους, δυνάμει ενταλμάτων. Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ολοκληρώσει την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 7, τα οποία παρέλασαν όλα, διά φωτογραφικής απεικόνισης από τα μάτια της ίδιας της 12χρονης.

Κατά πληροφορίες η 12χρονη του Κολωνού αναγνώρισε περί τα 5 άτομα και ως εκ τούτου μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης. Η διαδικασία προχώρησε κατά την περασμένη Τρίτη (20/6), όταν το κορίτσι προσήλθε στη ΓΑΔΑ και στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων, κατά τη διάρκεια της 7ης κατάθεσής της στην ίδια υπηρεσία.

Στο… κάδρο ο 63χρονος Στ.Κ. και ο «παππούς»

Αφορμή για την 7η κατά σειρά κατάθεσή της ενώπιον της ειδικής ψυχολόγου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., αποτέλεσε η διαδικασία της «επίσημης» αναγνώρισης του 63χρονου Στ.Κ.. Ο Στ.Κ. ήταν εκείνος που είχε συλληφθεί πριν μερικές ημέρες όταν αποπειράθηκε να παρενοχλήσει την 14χρονη κόρη γνωστού επιχειρηματία.

δράκος των μπέιμπι σίτερ, 63χρονος σάτυρος
Ο 63χρονος Στ.Κ.

Η 12χρονη του Κολωνού φέρεται να είδε το πρόσωπο του Στ.Κ. και είπε στη θεία της, πως εκείνος ήταν ένας από τους άνδρες που τη βίασαν. Έτσι λοιπόν σε πρώτη φάση η συζήτηση με την ειδική ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., περιστράφηκε γύρω από τον 63χρονο.

Η κουβέντα όμως στράφηκε και στον λεγόμενο «παππού». Έναν ιδιαίτερα ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται, επικαλούμενοι τη 12χρονη, οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειάς της, ο 63χρονος αφού ικανοποίησε τις ορέξεις του, οδήγησε τη νεαρή στο σπίτι αυτού του ηλικιωμένου.

Πρόκειται για μία κρίσιμη καμπή στην όλη ιστορία, καθώς διακρίνεται μία ακόμη ενέργεια που υποδηλώνει μαστροπεία. Θυμίζουμε πως οι 3 από τους συνολικά 30 (μέχρι τώρα) κατηγορούμενους (27 προφυλακιστέοι, 3 ελεύθεροι υπό όρους) που έχουν κατηγορηθεί με αυτό το αδίκημα, είναι ο Ηλίας Μίχος, η 37χρονη Χ.Β. μητέρα της 12χρονης και ο διαβόητος «Μιχάλης», πρώην ναυτικός. Στην περίπτωση του «παππού», η 12χρονη φέρεται να μην γνωρίζει τα στοιχεία του, αλλά γνωρίζει τον τόπο κατοικίας, αφού το «ραντεβού» δόθηκε σπίτι του. Η διαδικασία κύλησε ομαλότατα, χάρις στη σχέση που έχει αναπτύξει η ειδική ψυχολόγος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με τη 12χρονη.

12χρονη μητέρα
Απολογία στον ανακριτή της 37χρονης η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση, παραμέληση ανηλίκου, και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022. Η μητέρα της 12χρονης, συνελήφθη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος της από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του Κολωνού. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η ευαισθησία της ΕΛ.ΑΣ. στο πρόσωπο της ψυχολόγου αξιωματικού

Η 12χρονη βρέθηκε στο αστυνομικό μέγαρο από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (19/6). Ήταν γύρω στη 1 όταν επισκέφτηκε το Ανηλίκων και την ειδική αξιωματικό ψυχολόγο, με την οποία πλέον γνωρίζονται καλά και μάλιστα έχουν και καλές σχέσεις. Η επιστήμων της ΕΛ.ΑΣ. έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοριτσιού και αυτή η σχέση έχει αποτελέσει θεμέλιος λίθος για να προκύψουν πολύ σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η κατάθεση δεν ξεκίνησε αμέσως. Εκεί οι αξιωματικοί φρόντισαν ώστε η νεαρή να νιώσει και πάλι οικεία, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. Η κατάθεση φέρεται να ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ και στο τέλος περίμενε τη μικρή μία έκπληξη, καθώς οι Αρχές επέτρεψαν στο κορίτσι να δει τη μητέρα της. Η 12χρονη μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και πέρασε για λίγη ώρα με την προφυλακισμένη μαμά της, την οποία είχε να δει αρκετούς μήνες.

Πριν από αυτό όμως, οι αστυνομικοί του Ανηλίκων της παρουσίασαν τις εναπομείνασες φωτογραφίες όσων εκείνη είχε περιγράψει το περασμένο Πάσχα, αναγνωρίζοντας και τυπικά την πλειοψηφία από αυτούς. Σημειώνεται πως δεν έχει καταστεί σαφές, αν στα περίπου 5 άτομα που αναγνώρισε το κορίτσι, συμπεριλαμβάνεται και ο περιβόητος 63χρονος Στ.Κ..

Θυμίζουμε ότι η δική του περίπτωση προέκυψε από… σπόντα, καθώς κατά τον χρόνο της 6ης κατάθεσης, δεν είχε προκύψει το περιστατικό στην Ομόνοια, όπου ο 63χρονος έπεσε στην παγίδα του πατέρα της 14χρονης, την οποία αποπειράθηκε να αποπλανήσει. Η δική του περίπτωση προέκυψε μετά από τη δημοσιοποίηση του προσώπου του 63χρονου, από τον επιχειρηματία πατέρα της 14χρονης.

Κλείνει ένα κεφάλαιο, stand by οι Αρχές για το επόμενο

Όπως όλα δείχνουν, σε αυτό το σημείο ολοκληρώνεται η μαραθώνια έρευνα των αστυνομικών Αρχών, αναφορικά με όλους όσοι είχαν εμπλακεί με το κορίτσι μέσω του βασικού κατηγορούμενου, Ηλία Μίχου και όλων των μέσων που φέρεται να μεταχειρίστηκε (social media, dating apps κτλ.). Βεβαίως, δεν υπάρχει ακόμη σαφή εικόνα για το τι συνέβη και με ποιους ήρθε σε επαφή το κορίτσι κατά τη διάρκεια των παρουσιών της σε οίκο ή οίκους ανοχής στο κέντρο των Αθηνών.

Μέχρι στιγμής, μόνο σε επίπεδο ανεπίσημων φημών υπάρχει η πληροφορία πως έχουν μπει στο μικροσκόπιο άλλα 5 ή 6 άτομα τα οποία ήταν θαμώνες στα επίμαχα studio. Όμως, ακόμη και ο ακριβής αριθμός των οίκων ανοχής που βρέθηκε το κορίτσι παραμένει αδιευκρίνιστος.

Πάνω σε αυτό πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε, πως η ΕΛ.ΑΣ., πέρα από το studio επί της οδού Κασσάνδρας (το οποίο είχε μπει στο μάτι του κυκλώνα τις πρώτες εβδομάδες των ερευνών), είχε προχωρήσει σε έρευνες και σε άλλους οίκους ανοχής, επιχειρήσεις που πέρασαν στα ψιλά της επικαιρότητας, κυρίως επειδή από την Αστυνομία είχε διαρρεύσει εκείνη την εποχή πως επρόκειτο απλώς για τον τυπικό έλεγχο νόμιμης λειτουργίας τέτοιων οίκων.

12χρονη
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022. Η ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη εμφανίζεται στα δικαστήρια ως «πρόεδρος των εκδιδομένων γυναικών Ελλάδος» με σκοπό να καταγγείλει παρουσία του Ηλία Μίχου και της 12χρονης στο κατάστημά της (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

«Πόρτα» από τον 14ο τακτικό ανακριτή

Άξιο αναφοράς σχετικά με την υπόθεση, είναι το γεγονός πως την Τετάρτη (21/6) ο 63χρονος Στ.Κ. βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Πρόκειται για έναν από τους χειρισμούς του συνηγόρου του, Βασίλη Νουλέζα, προκειμένου να διαμορφώσει πλαίσιο επικοινωνίας με τις δικαστικές Αρχές.

Ο κ. Νουλέζας είχε προαναγγείλει την πρόθεση του εντολέα του να εμφανιστεί οικειοθελώς ενώπιον του 14ου ανακριτή (ο οποίος έχει αναλάβει το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης και τα όσα έχουν προκύψει από την 6η κατάθεση της 12χρονης και μετά) προκειμένου να θέσει εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών.

Ωστόσο λόγω υποχρεώσεων, ο 14ος τακτικός ανακριτής δεν μπορούσε να τον δεχτεί. Έτσι λοιπόν ο κ. Νουλέζας κατέθεσε τρόπον τινά προφορικό υπόμνημα στη γραμματέα του ανακριτή, εκφράζοντας την επιθυμία επίσπευσης της όποιας διαδικασίας. Όπως δήλωσε εξερχόμενος των δικαστηρίων ο συνήγορός του, ενδεχομένως αντιλαμβανόμενος πως η κλήση του 63χρονου σε απολογία είναι δεδομένη, ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του εντολέα του με τη 12χρονη, τη λήψη του συνόλου της δικογραφίας το συντομότερο δυνατό, όπως και τον διορισμό τεχνικού συμβούλου, που κατά τον δικηγόρο θα πιστοποιήσει πως ο 63χρονος ως κάτοχος ενός κινητού τεχνολογίας του 2015, δεν είχε εφαρμογές και πλατφόρμες αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποίησαν στην πλειοψηφία τους οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης.

Καθώς τα παραπάνω εμπίπτουν στο πεδίο των δικαστικών διαδικασιών, δεν είναι σαφές αν η πρόθεση του κ. Νουλέζα ήταν ν’ «αποτρέψει» τον ανακριτή από το να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 63χρονου εντολέα του. Ενδεχομένως, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του ανακριτή, ίσως ο δικαστικός λειτουργός να καλέσει τον 63χρονο σε απολογία χωρίς την προσαγωγή του. Η άσκηση ποινικής δίωξης και συνεπώς η απολογία πάντως θα πρέπει να θεωρούνται σχεδόν δεδομένες, από τη στιγμή που η 12χρονη τον αναγνώρισε.

Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα, ο οποίος επικαλέστηκε τα όσα του τόνισαν από το γραφείο του ανακριτή, κάτι τέτοιο αναμένεται να ξεκαθαριστεί μέχρι τις 28 Ιουνίου, λόγω της παύσης των εργασιών των δικαστηρίων, ένεκα της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιουνίου.

Σαφώς όλα τα παραπάνω, οδηγούν στο συμπέρασμα πως μέσα μέχρι τέλος του μήνα, αρχές του άλλου, αναμένεται… έκρηξη στο «ηφαίστειο» των ενταλμάτων. Όλοι όσοι ανέφερε η 12χρονη στην 7η κατάθεση της, δεν αποκλείεται να προσαχθούν ομαδικώς, όπως έγινε και στα υπόλοιπα «κύματα» συλλήψεων.