Για τη νυχτερινή ζωή στις Κυκλάδες ξέρουμε! Είτε έχουμε επισκεφτεί κάποιο από τα διάσημα κλαμπάκια στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, είτε έχουμε ακούσει αμέτρητες ιστορίες από φίλους για κάποιο βράδυ στην Ίο, τη Πάρο ή την Νάξο. Τι γίνεται όμως, με τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας; Η νυχτερινή ζωή περιορίζεται μόνο στα κυκλαδονήσια; Μα και βέβαια όχι! Υπάρχουν και νησιά με έντονη νυχτερινή ζωή εκτός Κυκλάδων, που ξέρουν τι πάει να πει nightlife!

Νυχτερινή ζωή στην Κρήτη

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για Κρήτη, είναι το φαγητό, οι μαντινάδες, οι παραλίες και τα φυσικά τοπία. Ναι, η Κρήτη ξεχωρίζει γι’ αυτά της τα χαρακτηριστικά, αλλά είναι και ένα νησί που ξέρει από καλή νυχτερινή ζωή.

Σε ποιες περιοχές της Κρήτης, πρέπει όμως να πας για να ζήσεις το nightlife;

Για γλέντι μέχρι το ξημέρωμα και χορό μέχρι να βγάλουν κάλους τα πόδια σου, θα πας στη Χερσόνησο ή στα Μάλια.

Στο «Reflex Malia» θα κουνηθείς σε ρυθμούς 70s, 80s και 90s, σε έναν χώρο σουρεάλ που μοιάζει να βγήκε από την Αμερική και στο «Palm Beach Club», στη Χερσόνησο, θα χορεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ σ΄ έναν ανοιχτό χώρο με θέα την πισίνα και τ’ αστέρια.

Ένα ακόμα club στα Μάλια που συγκεντρώνει πολύ κόσμο είναι το «Apollo Club», που το 2015 συνεργάστηκε με το Safari Club Malia για να δημιουργήσουν ένα από τα μεγαλύτερα μαγαζιά για κλάμπινγκ στην πόλη.

Στα Χανιά το hot spot για nightlife είναι το «Senso», με ωραία αισθητική, που διοργανώνει καθημερινά πάρτυ και το «MYLOS Club CHANIA», ενώ στο Ηράκλειο το κέφι ανάβει στο «The Island Of Desire».

Η Κρήτη όμως φημίζεται και για τα γλέντια της, γι’ αυτό αν βρεθείς στο νησί και θέλεις να διασκεδάσεις σε ένα από αυτά τότε μη διστάσεις να ρωτήσεις τους ντόπιους, που διοργανώνονται μερικά από τα καλύτερα.

Νυχτερινή ζωή στη Ρόδο

Η Ρόδος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Δωδεκανήσων, γνωστή για την πλούσια ιστορία της και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της, με σημαντικότερο από αυτά την αρχαία μεσαιωνική πόλη. Είναι σίγουρα στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς για την ιστορία τους, είναι όμως μπροστά και στη λίστα με τα νησιά για nightlife; Και η απάντηση είναι «Ναι»!

Στη Ρόδο θα συναντήσεις από μαγαζιά που μπορείς να απολαύσεις νωρίς το cocktail σου μέχρι μαγαζιά για να ξεφαντώσεις μέχρι το πρωί.

Στο «Blue Lagoon», το εντυπωσιακό μαγαζί με το πειρατικό καράβι πάνω από την πισίνα, μπορείς να ξεκινήσεις από νωρίς πίνοντας ένα δροσερό cocktail και έπειτα να απολαύσεις ελληνική μουσική, που πολλές φορές είναι και live.

Το «Todo Bien», είναι ιδανικό για εσένα που θέλεις να κουνηθείς σε λάτιν ρυθμούς, ενώ το «Macao Cocktail Bar», στη μέση της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, ένα μαγαζί με υψηλή αισθητική και πεντανόστιμα signature cocktails, ενώ διοργανώνονται καθημερινά και διαφορετικά parties με dj sets. Για χαλαρό cocktail και jazz μουσική, σημείωσε το «The last butler», έχει κορυφαίες κρητικές.

Στην παλιά πόλη της Ρόδου σημείωσε και το «Obscura», για να πιείς το cocktail σου σε μια αυλή περιστοιχισμένη από τοιχάκια φτιαγμένα από πωρόλιθο, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και να νιώσεις ότι ταξιδεύεις και ότι γίνεσαι πρωταγωνιστής κάποιας ρομαντικής ταινίας εποχής.

Επιπλέον, το Φαληράκι, είναι μια περιοχή στη Ρόδο που φημίζεται για το nightlife. Στο «Bliss Cocktail & Shisha Bar», μπορείς να απολαύσεις το ποτό, το cocktail ή την μπύρα σου κάνοντας ναργιλέ.

Νυχτερινή ζωή στην Κέρκυρα

«Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι», αλλά και με το nightlife σου, θα προσθέσω, μιας και το πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου έχει πολλές επιλογές για να διασκεδάσεις το βράδυ, είτε θέλεις να απολαύσεις χαλαρά το cocktail σου, είτε να κλαμπάρεις μέχρι πρωίας.

Κορυφαίες κρητικές για τα signature cocktails του έχει το «Dell’Acque», τα οποία μάλιστα παρασκευάζονται από τοπικά προϊόντα, ενώ αν ψήνεσαι για ελληνικές μπύρες, κρασί ή τσίπουρο, υπάρχει μια μικρή pub, ονόματι «The Alchemical Pub».

Επίσης, στην Παλαιοκαστρίτσα το «La Grotta Bar», χτισμένο ανάμεσα σε βράχους και με θέα στον φωτισμένο κόλπο, είναι ιδανικό για cocktail, ενώ μετά μπορείς να συνεχίσεις στο «Montecristo Club».

Η κορύφωση του nightlife έρχεται στο «54 Dreamy Nights», το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές κλαμπ της πόλης, στο οποίο θα ακούσεις από ελληνική μουσική μέχρι house.

Το πιο τουριστικό μέρος για διασκέδαση στην Κέρκυρα είναι ο Κάβος, με δεκάδες clubs κατά μήκος.

Νυχτερινή ζωή στην Κω

Η Κως είναι ένα νησί που προσφέρει πληθώρα επιλογών, από εκδρομές, παραλίες, ποιοτικά εστιατόρια μέχρι μαγαζιά για ατελείωτη διασκέδαση.

Για cocktail κοντά στο λιμάνι, υπάρχει ένα μαγαζί με κυκλαδίτικη αισθητική και τραπεζάκια μπροστά από ένα πέτρινο κτήριο με παάθυρα, που θυμίζει παλιό αρχοντικό. Το «Sitar Cocktail Bar» είναι ιδανικό για να πιείς το ποτό σου από νωρίς το βραδάκι μέχρι και πιο αργά.

Για χαλαρό ποτάκι στο λιμάνι υπάρχει επίσης και το «DepBar Kos», που κρατάει μέχρι πολύ αργά, ενώ λίγο πιο μέσα, στα σοκάκια της χώρας, θα βρεις το «Umbra bar», με την αρχοντική μπάρα που κλέβει τις εντυπώσεις.

Το «Mylos Beach Bar & Restaurant», στην Ακτή Ζουρούδη, με την boho-chic αισθητική και το «Ammos Beach Bar», στην παραλία Ψαλίδι, το βράδυ φοράνε τα καλά τους και σε προσκαλούν να κλαμπάρεις μέχρι πρωίας.

Για trap ήχους υπάρχει το «Nona vita», στην οδό Ναυκλήρου, που λειτουργεί χειμώνα – καλοκαίρι.

Extra tip: Σ’ έναν πεζόδρομο μέσα στο κέντρο του νησιού, που ονομάζεται «Εξάρχεια», υπάρχουν κατά μήκος δεκάδες clubs και pubs, στα οποία ωστόσο θα συναντήσεις περισσότερους τουρίστες.