Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τραγωδία που έλαβε χώρα στην Άρτα, με τον πατέρα ενός βρέφους 5,5 μηνών να το ξεχνάει στο αυτοκίνητο και αυτό να βρίσκει τραγικό θάνατο από ασφυξία και θερμοπληξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο πατέρας είναι συντετριμμένος και φέρεται να τόνισε για το περιστατικό: «Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου.

Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη».

Ο πατέρας δηλαδή επί της ουσίας λέει πως σχεδόν αμέσως αφότου έφυγε από το σπίτι, είχε ήδη ξεχάσει ότι είχε μαζί του το κοριτσάκι του. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί δεν πήρε το δρόμο για τον βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά αυτόν που έπαιρνε καθημερινά για να πάει στη δουλειά του.

Προθεσμία για να απολογηθεί ο 37χρονος πατέρας

Το βράδυ της Τρίτης (9/5) ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον 37χρονο πατέρα του μωρού ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Σήμερα, ο 37χρονος μεταφέρθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ασφυξία και θερμοπληξία οι αιτίες θανάτου του βρέφους

Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία πέθανε το 5,5 μηνών βρέφος που για περίπου 8 ώρες έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του στην Άρτα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε γνωστή μετά τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίας να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής έδειξαν συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα, στο οποίο αποδίδεται ο θάνατος του βρέφους.

Ειδικότερα το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, συγκεκριμένα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη.

Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί -κάτι που δεν έχει γίνει- και για αυτό πριν από την κηδεία θα προηγηθεί το μυστήριο της βάπτισης.

Το βρέφος θα βαφτιστεί Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.