Ένας πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην εταιρεία Twitter και τον Elon Musk, που φαίνεται πως θα λύσουν τις διαφορές τους στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ. Η Twitter έκανε μήνυση στον CEO της Tesla, επειδή όπως λέει, παραβίασε την συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στόχος είναι να αναγκαστεί ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας να ολοκληρώσει την εξαγορά με την τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Ο Elon Musk είχε συμφωνήσει τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter, αλλά την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως σκόπευε να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Τώρα, το δικαστήριο θα καθορίσει αν παραμένει η αρχική συμφωνία ή αν η Twitter παραβίασε τους κανόνες να παράσχει στον Musk δεδομένα που ζήτησε, δίνοντας του έτσι το δικαίωμα να αποχωρήσει.

Twitter για Elon Musk: «Μετέτρεψε σε σκουπίδια την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας»

«Ο Musk αρνείται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς το Twitter και τους μετόχους του, επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα», ανέφερε η εταιρεία στην αγωγή και πρόσθεσε: «Προφανώς πιστεύει ότι ο ίδιος -σε αντίθεση με τις άλλες πλευρές που υπάγονται στο νόμο περί επιχειρηματικών συμφωνιών του Ντέλαγουερ- είναι ελεύθερος να αλλάξει άποψη, να μετατρέψει σε σκουπίδια την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, να διαταράξει τη λειτουργία της και να αποχωρήσει».

Στο επίκεντρο βρίσκεται και το θέμα της αποκάλυψης για παραβιάσεις της εταιρείας. Για να τερματίσει τη συμφωνία, ο Musk ισχυρίστηκε ότι το Twitter απαγόρευσε την παράδοση πληροφοριών σχετικά με spam bots, γνωστά και ως ψεύτικοι λογαριασμοί, στην πλατφόρμα. Είπε επανειλημμένα ότι δεν πίστευε τις δημόσιες δηλώσεις της εταιρείας ότι περίπου το 5% των ενεργών χρηστών της είναι bots. Το Twitter παραπλάνησε σκόπιμα το κοινό, πρόσθεσε, και εμπόδισε τις προσπάθειές του να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιπροσωπεύει τα στοιχεία. Επιπλέον, ο Musk έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο το Twitter επειδή δεν προειδοποίησε πριν απολύσει πρόσφατα δύο βασικά στελέχη.

Η Twitter χαρακτήρισε τις αιτιάσεις που επικαλείται o Musk ως ένα «πρόσχημα» που στερείται αξιοπιστίας, δηλώνοντας ότι η απόφαση αποχώρησης έχει περισσότερο να κάνει με μία πτώση των τιμών στην αγορά των μετοχών, ειδικότερα στις τιμές των μετοχών του τεχνολογικού τομέα. Η τιμή των μετοχών της Tesla που είναι η κύρια πηγή της περιουσίας του Μασκ, έχασε ποσοστό 30% της αξίας τους, από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία και έκλεισε χθες, στα 699,21 δολάρια.

Ειδικοί στα νομικά έχουν δηλώσει ότι από τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, ότι το πάνω χέρι στις εξελίξεις διαφαίνεται να έχει η Twitter, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ο Musk διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία, αρνούμενος να κάνει την παραδοσιακή έρευνα σε βάθος, η οποία προηγείται από τις συμφωνίες εξαγοράς.

Με πληροφορίες από New York Times

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Κορωνοϊός: Αφήνουμε την Όμικρον και καλώς ορίζουμε τη νέα μετάλλαξη – Τη λένε Κένταυρος και έχει εντοπιστεί σε 10 χώρες

R Kelly: Ένα από τα φερόμενα ως θύματά του λέει πως τον αγαπάει κι ότι έχουν αρραβωνιαστεί – «Δεν είναι τέρας»

Ιστορική πτώση για το ευρώ – Ισοτιμία με το δολάριο για πρώτη φορά σε 20 χρόνια