Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει έντονη βροχόπτωση με μεγάλη διάρκεια, η οποία συνοδεύεται από κεραυνούς.

Ενδεικτικά όπως βλέπετε και στο βίντεο του ThessToday.gr από την καταιγίδα δημιουργήθηκε σημαντικός όγκος νερού στην οδό 26ης Οκτωβρίου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, όπως σε Τούμπα, Διαβατά και στα Μουδανιά στη Χαλκιδική.

Σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 10 κλήσεις, οι 4 αφορούν για αντλήσεις υδάτων.

Λόγω της βροχόπτωσης σημειώθηκαν προβλήματα στον περιφερειακή Θεσσαλονίκης καθώς πλημμύρισαν τα τούνελ του Ευόσμου και εγκλωβίστηκαν οχήματα.

Επίσης ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στη Χαλκιδική και τοπικά έντονες στις Σποράδες και στα ορεινά της Πελοποννήσου αυτή την ώρα σύμφωνα με το weather forecast.

Θεσσαλονίκη: Ξεχείλισε ρέμα από την κακοκαιρία – Ζημιές σε σπίτια

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη Θεσσαλονίκη από τη σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει τον αστικό ιστό από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το ρέμα της Πολίχνης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο.

Την ίδια ώρα οι οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, έχουν επιστρατεύσει σκούπες στην προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά.