Σήμερα το μεσημέρι, στις 16.00, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς.

Επόμενο βήμα θα είναι η συγκρότηση της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ήδη από χθες ακούγονται διάφορα ονόματα για το υπουργικό συμβούλιο.

Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης, για το υπουργείο Άμυνας ακούγονται τα ονόματα του πρέσβη ε.α, Παύλου Αποστολίδη και του πρέσβη ε.τ, Δημήτρη Παρασκευόπουλου ενώ παίζει και το όνομα του Αλκιβιάδη Στεφανή. Για τη θέση αυτή απαιτείται πολύ προσεκτική επιλογή, καθώς είναι σε εξέλιξη και οι εκλογές στην Τουρκία.

Στο υπουργείο Υγείας πιθανότατα θα τοποθετηθεί η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου.

Την θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πάρει ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Στο Παιδείας ακούστηκε το όνομα της Μαρίας (Μάρας) Νικολαΐδου, καθηγήτριας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Υπηρεσιακός υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς.