Όχι μόνο δεν εφησυχάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον θρίαμβο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, αλλά αντίθετα φροντίζει να φορτσάρει ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης σε έναν μήνα.

Γιατί μπορεί η νίκη της Νέας Δημοκρατίας να φαντάζει δεδομένη, με τις 20 μονάδες διαφοράς που εξασφάλισε, αλλά και τη μουρμούρα και το σοκ που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για την αυτοδυναμία. Για να εξασφαλιστεί, πρέπει να δοθεί μεγάλη μάχη κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο επικεφαλής της παράταξης.

Σήμερα, λοιπόν, θα επιχειρήσει να… μεταβιβάσει αυτή τη γνώση και στους πολιτευτές που έχουν εκλεγεί, όπως και σε αυτούς που διεκδικούν είσοδο στη Βουλή με μεγάλες πιθανότητες, σε σύσκεψη στην Πειραιώς.

Οι οδηγίες είναι σαφείς. Για να φτάσει στο σημείο κάποιος να αξίζει υπουργοποίηση, θα πρέπει να δείξει ότι την αξίζει, δίνοντας μεγάλη μάχη σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Δείχνοντας επίσης προσήλωση στον στόχο, ομαδικότητα, μετριοπάθεια και πίστη στο πλάνο της ΝΔ, αποφεύγοντας την ίδια ώρα την αλαζονεία, τις δηλώσεις που μπορούν να γίνουν όπλο στα χέρια των αντιπάλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως αν ο αγώνας δοθεί σωστά σε αυτόν τον μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και να συνεχίσει το κυβερνητικό έργο της πρώτης τετραετίας.