Μια δήλωση που έκανε χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον 31χρονο αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Παρότι φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι μιλά με βάση την εμπειρία του ως γιατρός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε κριτική και επανήλθε με νέα δήλωση.

«Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι’ αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα ότι αν ο Θεός τον αγαπάει, καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού. Ήδη έγινε ακρωτηριασμός αλλά φοβάμαι ότι οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει, αν επιζήσει, γιατί η καρδιά του είχε σταματήσει 15 λεπτά» δήλωσε χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης και αρκετοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν πολύ άστοχη την τοποθέτησή του.

Επανερχόμενος στο θέμα, εξήγησε με νέες του δηλώσεις στο Action 24:

«Είναι άλλο πράγμα οι προσπάθειες των γιατρών μέχρι τελευταία στιγμή, οι οποίες είναι δεδομένες. Η επιστήμη και οι συνάδελφοί μου έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους, για να βοηθήσουν αυτό το παιδί αλλά ξέρετε, κύριε Κοτρώτσο, εγώ δούλεψα ως γιατρός για 37 χρόνια.

Έχω άσχημη ειδικότητα και έχω πάει αρκετές φορές σε κέντρα αποκατάστασης, έχω δει παρόμοια περιστατικά και ξέρω τι δράμα είναι για ένα νέο παιδί. Βεβαίως οι ευχές τον συνοδεύουν και μακάρι η Παναγία να κάνει το θαύμα της, γιατί θα πρόκειται περί θαύματος. Μακάρι να βγει από αυτή την περιπέτεια που περνάει αλλά να βγει ως κανονικός άνθρωπος».