Ίσως ήταν καλύτερα που η Πόπη Τσαπανίδου είχε εξαφανιστεί για 4-5 μέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Από την ημέρα που επανήλθε στις επάλξεις, δεν προλαβαίνουμε να σκύβουμε μη μας βρει κάποια τοποθέτησή της στο κεφάλι και μας αφήσει με κενά μνήμης.

Σήμερα το πρωί πάντως, δεν τη γλυτώσαμε, δεν προλάβαμε να προφυλαχτούμε και ακούσαμε από την κ. Τσαπανίδου μια φράση που δείχνει πόσο απεγνωσμένοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ όσο βλέπουν ότι το 20% της 21ης Μαΐου όχι απλά δεν ανεβαίνει, αλλά πέφτει κιόλας.

Κατά την παρουσία της στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Η Ελλάδα Αποφασίζει», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε και είπε στον ομόλογό της από το ΠΑΣΟΚ, τον Δημήτρη Μάντζο, το εξής μυθικό:

«Δεν είναι δυνατόν να χαίρεστε που χάνει ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου, όταν βλέπει μία τέτοια ανάκαμψη της δεξιάς, δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζει για μικρή αύξηση».

Εδώ έγινε η έκπληξη και ο κ. Μάντζος απάντησε με πολύ ευφυή και σκωπτικό τρόπο και όχι με την αμετροεπή επιθετικότητα που έχει δείξει συνολικά το ΠΑΣΟΚ από την ημέρα των πρώτων εκλογών, διάστημα στο οποίο οι τοποθετήσεις των στελεχών είναι λες και η Νέα Δημοκρατία κατατροπώθηκε.

«Είναι η τρίτη φορά που συναντιόμαστε στο πολιτικό πάνελ κ. Τσαπανίδου και θα σας πω ότι λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να έρθουμε να συλλυπηθούμε το ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά προσπαθήσαμε να χαρούμε και δεν πήραμε την άδεια του κ. Τσίπρα».

Τι υποδηλώνει η δήλωση Τσαπανίδου

Αυτό που μπορεί κανείς να συμπεράνει εύκολα από την δήλωση της κ. Τσαπανίδου, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την πολιτική τους επιβίωση ως αξιωματική αντιπολίτευση μόνο μέσα από συνασπισμούς και αναγνωρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή τη στιγμή ανίκητος στο ένας εναντίον ενός και προσδοκούν στη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία την 26η Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής αυτή η τακτική δεν τους έχει βγει. Γιατί πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός και θα τους βγει, είναι κάτι που μόνο στην Κουμουνδούρου μπορούν να το απαντήσουν.