Η ροζ ελληνική σημαία, δημιούργημα της Τζώρτζια Λάλε, εκ των εκθεμάτων στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, αποτέλεσε αφορμή νέας αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της χώρας, μετά την παρέμβαση Γεραπετρίτη για την απόσυρση του έργου τέχνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωρτερικών, απαίτησε την απομάκρυνση του έργου που συμβολίζει τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα μετά τις έντονες αμφισβητήσεις του επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, στη Βουλή απ’ όπου έκανε λόγο για «κουρέλι» τονίζοντας ότι «στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο παρουσιάστηκε χθες αυτό το κυριολεκτικά κουρέλι ως σημαία μας! Το μόνο χρώμα που δέχεται η γαλανόλευκη, είναι το κόκκινο από το αίμα των ηρώων μας!».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε αντίστοιχο έργο τέχνης με την παναφρικανική σημαία με το σχέδιο της σημαίας των ΗΠΑ ενώ στη Νέα Αριστερά έκαναν λόγο για παρέμβαση που «μυρίζει ακροδεξιά διολίσθηση».

Ερωτηθείς το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξήγησε ότι «προφανώς πάντοτε εμείς προσταεύτουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε».

Η Τζόρτζια Λάλε, έχει αναδημοσιεύσει πολλά μηνύματα υποστήριξης, αφού το κύμα συμπαράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κόσμο που αξιολόγησε θετικά το έργο της και εστίασε στην ουσία του μηνύματος που θέλησε να στείλει για την ενδοοικογενειακή βία, ήταν πολλά, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι κάτω από την ιδιότητά της «καλλιτέχνης», έγραψε:

«Λυπάμαι που η δουλειά μου παρερμηνεύτηκε. Τα θύματα γυναικοκτονιών είναι ηρωίδες του αγώνα για ελευθερία και ζωή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς».

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter