Κάταγμα στη μύτη υπέστη ο γραμματέας του Μέρα25. Μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο ο Γιάνης Βαρουφάκης, μεταφέρθηκε με δική του πρωτοβουλία στο «Ευαγγελισμός», όπου υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου προέβησαν στην τοποθέτηση νάρθηκα, καθώς ο κ.Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα ρινός, μετά την επίθεση σε βάρος του έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια.

σε βάρος του Βαρουφάκη
Τη φωτογραφία δημοσιεύει η ιστοσελίδα newsbreak. Είναι λίγα λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό του

Τον χτύπησαν 20 κουκουλοφόροι

Η επίθεση εις βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη, γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, σημειώθηκε μεταξύ 9 και 9.30 το βράδυ της Παρασκευής (10/3). Άγνωστοι, κουκουλοφόροι, φέρονται να κάλεσαν εκτός του εστιατορίου τον οικονομολόγο και πολιτικό και κινήθηκαν εναντίον του, γρονθοκοπώντας τον. Ομάδα 20 ατόμων τον τράβηξε έξω από το εστιατόριο, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν και του έσπασαν τη μύτη,

«Έλα έξω εσύ που ψήφισες τα μνημόνια»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης γευμάτιζε στο γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων με τη σύζυγό του Δανάη και τη συντονιστική επιτροπή του DIEM25, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων που περνούσε απ’ έξω άρχισε να τον βρίζει, φωνάζοντάς του «έλα έξω εσύ που ψήφισες μνημόνια».

Οι ίδιοι μπήκαν στο εστιατόριο και, για να μην συνεχιστεί η ένταση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βγήκε έξω. Τότε του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον. Μάλιστα, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε με δύναμη και πάλι στο πρόσωπο, ενώ κατέγραφαν την επίθεση σε βίντεο.

Το επεισόδιο με Ρώσο αντιφρονούντα

Σημειωτέον ότι έλαβε χώρα ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια προβολής ντοκιμαντέρ για τον Τζούλιαν Ασάνζ στον κινηματογράφο «Τριανόν» της Αθήνας, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΜέΡΑ25 το βράδυ της Πέμπτης 9/3. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, o επικεφαλής του ΜέΡΑ25 απομάκρυνε Ρώσο αντιφρονούντα, ο οποίος διαφώνησε μαζί του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι Αρχές εξετάζουν αν τα δύο περιστατικά συνδέονται ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνομιλία με τον Βαρουφάκη.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύσσωμη η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο


Photo credits: SOOC