Επίθεση σε βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη, γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, σημειώθηκε μεταξύ 9 και 9.30 το βράδυ της Παρασκευής (10/3). Το περιστατικό καταγράφηκε επί της οδού Βαλτετσίου, πλησίον του γνωστού εστιατορίου Γιάντες. Άγνωστοι, κουκουλοφόροι, φέρονται να κάλεσαν εκτός του εστιατορίου τον οικονομολόγο και πολιτικό και κινήθηκαν εναντίον του.

Από την επίθεση προέκυψε τραυματισμός του γραμματέα του ΜέΡΑ25 και ο κ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, στον Ευαγγελισμό.

Οι κουκουλοφόροι φαίνεται να έσπασαν τη μύτη του πολιτικού, ως αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος του, με τον γνωστό οικονομολόγο να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για παν ενδεχόμενο.

Δείτε επίσης: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Κ. Μητσοτάκης: Καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη – Η Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να βρεθούν οι δράστες  

Τι είπαν από το ΜέΡΑ25 για την επίθεση σε βάρος του Βαρουφάκη

Εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 δήλωσε:

«Πρόκειται για μία προβοκατόρικη επίθεση 4 ατόμων. Μπήκαν μέσα στο εστιατόριο Γιάντες την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με την συντονιστική του Diem25 (βρίσκονται στην Ελλάδα για τριήμερη συνδιάσκεψη).

Από την πρώτη στιγμή βιντεοσκοπούσαν την επίθεση, κάνουν λόγο για άγρια επίθεση από άτομα που ήταν σχεδόν επαγγελματίες (μαυροφορεμένοι). Ο Βαρουφάκης βρίσκεται στον Ευαγγελισμό».

Δείτε επίσης: Κωνσταντίνος Τασούλας: «Απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη»

Δήλωση Γιάννη Οικονόμου

Το περιστατικό σχολίασε εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης: Καταδικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Τοποθέτηση υπήρξε και από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζου:

Ελληνική Λύση: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ανακοίνωση για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη εξέδωσε η Ελληνική Λύση.

«Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις ”κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία. Η ΝΔ υποσχέθηκε νόμο και τάξη, αλλά έφερε ανασφάλεια και ασυδοσία, για να συνεχίσει την ”άνομη” διακυβέρνησή της», αναφέρει.

ΚΚΕ: Προβοκατόρικη ενέργεια

Την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, καταδίκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. «Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη», ανέφερε στην ΕΡΤ1. Επίσης, έκανε λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια


Photo credits: Eurokinissi