Με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών, οι οποίοι και τον συνεχάρησαν για τη νέα εκλογική νίκη και την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, συναντήθηκε Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας την Πέμπτη, εξηγώντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Έμφαση δόθηκε στον τομέα της ενέργειας, στην αύξηση των μισθών και στην μείωση της ανεργίας, επισημαίνοντας τη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολή υπό το ρόλο της Ελλάδας ως κομβικό σημείο εισόδου ενέργειας και διατήρησης της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας, για να συζητήσουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και τις «προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» που την καθιστούν «ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», όπως σχολίασε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

«Στη συνάντηση με τον Yoon Suk Yeol, συζητήσαμε για την ενίσχυση και την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός σήμερα, στις 19:30 ώρα Ελλάδος, πρόκειται να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Yale, ενώ στις 00:45 ώρα Ελλάδος θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.