Η επόμενη μέρα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκει μακριά από την πρώτη θέση, και κυριολεκτικά (χωροταξικά στη Βουλή) και μεταφορικά μιας και δεν μετέχει φυσικά στις διεργασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ούτε σε οτιδήποτε άλλο στην Κουμουνδούρου. Σε δικούς του ανθρώπους ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξομολογηθεί ότι κατ’ αρχάς θέλει να αποφορτιστεί και να ξεκουραστεί τον Αύγουστο. Και απολύτως λογικό μιας και στις τελευταίες δύο, και δη συνεχόμενες, προεκλογικές εκστρατείες γύρισε όλη την Ελλάδα. Εξοντωτικό.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «…δεδομένα ο Τσίπρας δεν θα εφαρμόσει την πολιτική της αφωνίας του Κώστα Καραμανλή. Ίσα ίσα, σκέφτεται (και αφού αναδειχθεί νέος ή νέα αρχηγός στο κόμμα) να παραχωρήσει μεγάλη συνέντευξη σε κανάλι για να μιλήσει για τις καλοκαιρινές εξελίξεις και να δώσει απαντήσεις.

Ως τότε θα τηρήσει σιγή ασυρμάτου. Εκτός κι αν θελήσει να απαντήσει στα όσα σοβαρά κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος για το 2015, τη συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα…».